Az iPhone 6 és 6 Plus hazai árai megtekinthetőek kártyafüggetlenül az Apple oldalán, és a szolgáltatóknál is feltűnt néhány bemutatkozó ár.

Kártyafüggetlenül az iPhone 6 árai milliméterre pontosan megegyeznek a tavalyi iPhone 5s árakkal. Az iPhone 6 Plus árai ehhez képest vannak eggyel elcsúsztatva: annyiba kerül egy 16-os Plus, mint egy 64-es 6-os, a 64-es Plus mint a 128-as 6-os.

arak.jpg

Az iPhone 5s árai pedig a tavalyi iPhone 5c árain álltak meg.

5s arak.jpg

A szolgáltatóknál is megjelentek az árak, természetesen mindenki a korlátlan tarifacsomagokkal állt bele az előrendelési hullámba. Itt látható a Vodafone, a Telekom és a Telenor iPhone 6-is aloldala.

A legkevesebb opciót egyelőre a Telenor oldalán látjuk, egyetlen árral és csomaggal. A Vodafone-nál a RED Basic X-et kínálják a 16 gigás készülékekhez, a Telekom pedig a NEXT XL mellett a Next M, Music M, Music S, Like S és Move M csomagokat is kínálja előrendelésre.

Készítettem egy összehasonlító táblázatot, persze a csomagok tartalma helyenként eltérő lehet, de nagyjából mégis hasonló: korlátlan beszélgetés és SMS-t kapunk mindegyiknél (plusz szolgáltatások járhatnak egyes csomagok mellé még).

Screen Shot 2014-10-28 at 14.48.19.png

A Vodafone-nál a tarifa havidíja 9990 forint, mellé 10 ezer forint a készülék törlesztő két évig, de a jobb összehasonlíthatóság kedvéért így szerepeltettem. Lehetett volna úgy is, hogy 9990 a havidíj, és 240.000 forint az 16-os iPhone 6 készülék, mivel két évig kell fizetni, a végeredmény ugyanaz.