Az iClarified szerzője fogta az iPhone 5s-t és az iPhone 6-ost, aztán elvégezte vele a világ legegyszerűbbjének tűnő tesztjét: megnézte, hogy melyik milyen letöltési sebességre képes wifin és mobilhálózaton.

Utóbbi azért elég trükkös feladat, mert viszonylag nehéz kikapcsolnod a celládban található többi telefont, hogy az iPhone maximálisan ki tudja futni magát. A lapnál viszont figyeltek erre a problémára is, éppen ezért az éjszaka közepén próbálgatták a sávszélességet, amikor mindenki aludt a kanadai Ontario tartományban, és ennek megfelelően elég brutális eredményeket kaptak.

Kezdjük a wifivel: ebben a versenyszámban kábé háromszor gyorsabb az iPhone 6 a közvetlen elődjénél. Ami hatalmas különbség:

 

De valahogy még látványosabb az egész, ha átkapcsolunk LTE-re. Nézzétek csak:

 

Igen, engem is zavar, hogy a 6-os kijelzője időnként gyanúsan villan egyet, de a szerző szerint a hiba nem a felvételkor történt, hanem a program kezd el értetlenkedve pislogni, ha a sávszélesség elér egy bizonyos szintet. Biztos még nem látott ilyet.

De a lényeg: az iPhone 6 100Mbps fölött is járt, míg az 5s-nek 35Mbps volt a maximum. Persze 35Mbps is bődületes érték, de a videóból világosan kiderül, hogy van még további növekedési lehetőség ebben a technológiában.

Kár, hogy az elmúlt években az csomagokba foglalt adatforgalom mérete nem nőtt a sávszélességgel egyenesen arányosan, a mobilcégek ma is ugyanúgy 1-2-3 gigabájtot adnak havonta, mint néhány éve, szóval a villámgyors LTE csak arra jó, hogy sokkal előbb merítsd ki a kereted, mint korábban.