Olvassuk el még egyszer a címet. Lassan, minden szón megnyomva a hangsúlyt.

Senki sincs biztonságban.

Akkor derült fény a kriminológiai áttörésre, amikor a 24 éves brooklyni fiatalember, az éppen biciklivel piroson áthajtó (ejnye) Will Paybarah fel akarta venni az intézkedő rendőrt:

Ha a felvétel Magyarországon készült volna, semmi meglepőt nem találnánk, de most rázzuk meg magunkat kicsit, akármennyire is csörög. New Yorkban felveheted kamerával az intézkedő rendőrt, szóval a felvételen látható idegeskedésre nem volt semmi ok.

Később kiderült, mi volt a baj. Paybarah-nak elmondta a másik, az inzultus közben az autójában ülő rendőr, hogy

"voltak incidensek, különösen Manhattanben, ahol gyerekek iPhone-nal lőttek rendőrre". Állítólag az emberek "fegyverként használják az iPhone-t, és a kamera lencséjén keresztül nyitnak tüzet".

Nincs hová menekülni, a civilizációt végül megdönti a mobil, aminek a kamerájából rakétákat indítanak Föld körüli pályára, hogy lebombázza az egész észak-amerikai kontinenst.

(léteznek sokkolóval egybeépített iPhone-tokok, ami durva, de szerintem a rendőr a kamerás sztorival ennél trükkösebb megoldásra célzott. Akinek van olyan iPhone-ja, ami képes a kamerájával lőni, feltétlenül jelentkezzen).

Gézának köszi a linket