Figyelem, a posztban látható termékek március 31-ig, tehát hétfőig akciósak az Appleblogshopban.

Igazi tavaszi hangszórókat ajánlunk ma az Appleblogshop és a Speedshop közös akciójában. Olyan cuccokat, amik:

  • hordozhatóak, tehát kicsik és könnyűek
  • por- és vízállóak (bizonyos mértékben)
  • saját akksiról is működnek
  • Bluetooth-tal kapcsolódnak a telefonunkhoz
  • meglepően szépen szólnak a méretükhöz képest

Ezek olyan hangszórók, amiket felkapsz, mikor elmész otthonról, vagy átmész a másik szobába, és leteszed bárhol. Nincs vezeték sem a fali csatlakozó és a hangszóró, sem a telefonod/laptopod és a hangszóró között. A szabadság egy új élményét nyújtják.

TDK A360

q35-water.jpg

 

Az egyik elődjét, a V513-at próbáltam, és már akkor megszerettem a 360 fokos hangszóró intézményét. Aminek az a lényege, hogy lerakhatod bárhová, viheted magaddal a lakásban, mindenhonnan ugyanúgy hallod, és nem kell vezetékekkel babrálni. Az A360 kisebb, ennek megfelelően kisebbet is szól, de ez is bőven elég a lakásba.

A dizájn egyszerű, a termék szebb is, mint az elődje, a gombok minősége ugyan nem Jony Ive-szint, de kellően jók. A cucc tetején egy fogantyú, mint annak idején az iMaceken, csak ennek tényleg van funkciója is: gyakran hurcolászom magammal, amerre éppen megyek. Merthogy ekkora:

P1190831.JPG

A kocka függőleges éleinél négy darab 2 Wattos hangszóró található, ezek a tér minden irányába küldik a hangot, plusz egy 15 Wattos mélynyomó teszi teljessé a képet, aminek a dorombolását szintén mindenhol érezni. De a számok nem sokat mondanak, mert a hangzás a lényeg, és az A360 ebben eléggé kiemelkedő: szépen egyensúlyban van minden, halkan és hangosan is torzításmentesen szól a cucc, ha jó hangforrásból, jó minőségű kábelen keresztül tömörítetlen zenét tolunk rá, kifejezetten szépen csilingel a dobhártyánk.

Persze nem ez a fő funkciója ennek a terméknek, nem egy audiofil eszközről beszélünk. A lényege a vezetéknélküliség: a telefonunkhoz, laptounkhoz Bluetooth-tal is képes csatlakozni (van azért 3,5-es jack csati is), a benne lévő akksi meg a leírás szerint 6 órán át tudja életben tartani a kütyüt áramforrástól távol is. Nekem lehúzott egy hosszú munkanapot, de ez nem mérvadó, sokszor leállítottam, nem bömbölt egyfolytában.

A szabadban is tök jól jön, hiszen bárhová letehető, és a tábortüzet csiholó Károly éppúgy hallja a zenét, mint az A360 másik oldalán krumplit pucoló Jozefin, nagy táncolást ugyan nem lehet csapni a hangerejére a szabadban, de legalább a szomszédoknak sem megyünk feltétlenül az agyára. És ha véletlenül ráfröccsenne a krumplimosólé, az sem gond: fröccsenésmentes a hangszóró. Porálló csak azért nem, mert a mélynyomónak a nyílásán bejuthat a cucc, egyébként azt is bírja.

Hátránya, hogy mindenhol jól szól, de sehol nem adja meg azt az élményt, amikor a sztereó hangfalak a füleid pozíciójához képest ideális szögben tolják a zenét. Ezt akárhogy forgatod, mindig úgy érzed kicsit, hogy kiesel fókuszból. Viszont távolról hallgatva, egy sarokba léve jobban betölti a teret, mint az egy irányba lövő társai.

Van rajta USB bemenet, ami kizárólag a hangszóró töltésére van (egy adapteres, fali csatlakozós megoldás mellett), ezen kívül külön gombbal állíthatjuk a magas-mély arányt, és egy másikkal válthatjuk a Bluetooth és az AUX bemenet között.

A listaára 72.990 forint, a mostani akcióban 65.000 forintért megkaphatjátok az Appleblogshopban. Nem olcsó, tényleg speciális igényekre szakosodott, csak azoknak lehet jó, akiknek a hordozhatóság és a vízállóság fő szempont.

TDK A33

c26-B008VMT2HQ-3-l.jpg

Na, ez a termék már még inkább strandkompatibilis: IP64-es a besorolása, vagyis a hangszórókba nem kerülhet por egyáltalán, a csobbanó vizet is kibírja (8-ból 4 pont a vízzel szembeni ellenállóságra, mondjuk víz alatt nyilván senki nem akar zenét hallgatni).

Ez azonban már nem 360 fokos termék, egy irányban lövi ki a hangot a két három Wattos kis hangszóró, meg a 9 Wattos mélynyomó, illetve a készülék hátulján találunk még két passzív hangfalat is.

Amit lehet szeretni ebben a hangszóróban, hogy tényleg kicsi. Ebből a családból a TDK gyárt egyészen nagyokat is, mondjuk az 1000 dolláros 3spk boombox nevű szörnyet…

3spk boombox.jpg

…de az A33 elfér simán a könyvek előtt, a polcon.

P1190824_1.JPG

1,2 kiló ráadásul, és pont akkora, mint nagyapám ősi kisrádiója, amit hurcolt magával a kertbe mindig. Csak azért sokkal jobban szól.

Egyébként nem annyira, mint az A360. Egyrészt érzékenyebb arra, hogy milyen felületre tesszük. Kicsi, a vele érintkező tárgyaknak tudja átadni a mély hangokat. De ha megfelelő helyre kerül, azért ez is képes szépen megszólalni, a hangok egyensúlyban vannak, a mély különösen szépen tud szólni egy táskarádió méretéhez képest, kézben tartva viszont előjön a dobozhang meg a hasonló borzalmak.

maxresdefault.jpg

Egyébként ez is 6 óráig bírja teljesen feltöltve, áramforrásról lekapcsolva, Bluetooth-kompatibilis, és USB-ről is tölthető. Plusz funkciója, hogy egy külön gombbal a telefonbeszélgetést is átirányíthatjuk rá, saját mikrofont is kapott. Ami azonban nem túl jó minőségű mondjuk az iPhone-éhoz képest, szóval ebből a szempontból sok jóra nem lehet számítani vele kapcsolatban.

Az ideális célközönségét nehéz lenne megállapítani. Talán a legjobban úgy lehetne kihasználni, ha hétközben egy irodai tárgyalóban van, ahol kihangosítóként, projektor mellé hangfalként funkcionálhat, hétvégén meg a kollégák elviszik egy kerti partiba, ahol lelocsolják vízzel meg homokkal.

Ára 67.990 forint helyett most csak 50.000 forint a TDK akciónk keretében.

Ha bármelyik megtetszik, még hétvégén eldöntheted, meg akarod-e venni. Hétfőn viszont érdemes lecsapni rájuk legkésőbb, mert kedden vége az akciónak. Addig is, más TDK termék is akciós a Speedshopnál, itt is érdemes kutakodni.

Az Appleblogshopban egyébként már bankkártyával is fizethettek.