Hirdetőink a Csajok és Pasik alkalmazás készítői, akik egy játékos alkalmazással segítik meg az ismerkedni vágyók sorsát.

APPLEBLOG_SHOT2.png

Még az iwiw-en (de rég írtam le ezt a szót) én is nyomogattam a Csajok és Pasik alkalmazást, ez volt az egyetlen dolog, amiért visszanéztem oda néhány percre. Ez valahol félúton volt a főiskolai csoporttársam chatről indított vakrandijai meg az én ragaszkodásom között, hogy csak azzal megyek el valahová, akinek belenéztem azért már a szemébe legalább egyszer. Az átmenet úgy nyilvánult meg, hogy az alkalmazással a szemkontaktus félig már megvolt, meg lehetett ismerni kicsit jobban a másikat az első kapcsolatfelvétel előtt, de alapvetően mégis online kellett nyomulni.

Öt éve indultak ott, aztán kinőtték magukat: ma már 300 ezernél is több tagjuk van, és most már mobilon is ott vannak. Az app segítségével szervezheted a randikat buszon ülve, sorban állva vagy kanapén heverészés közben.

APPLEBLOG_SHOT1.png

A használat szórakoztató: az app feldob neked nagyméretű fotókon arcokat (vagy amit épp feltett magáról az illető), alatta rögtön két gomb: Tetszik vagy Nem jön be. Így lépdelhetsz előre, ha megtetszik valaki, a fotóra bökve megtudhatsz többet is róla. De már itt is kihegyezték a dolgot a könnyű kapcsolatteremtésre: az adott felhasználót jellemző személyiségi kérdésekkel felderítheted a közös pontokat. Vörösbor vagy fehérbor? Mindkettő. Máris megvan a kapcsolat. A chat real-time, ajándékokkal és ingyenes pókokkal is kezdeményezhetsz.

Már önmagában a képnézegetés-értékelés is szórakoztató, annak idején a Facebook is ebből nőtte ki magát. Na jó, Zuckerberg provokatívabb volt, ott két ember közül kellett a szebbre bökni, de a lényeg ugyanaz.

Az app tehát az ismerkedésnek több rétegét kínálja fel, a visszahúzódóbbak és a nagypofájúak is tudnak érvényesülni. Egy lelkes 10 fős csapat áll a Csajok és Pasik mögött, akik folyamatosan fejlesztik, csinosítják. Most például azzal próbálkoznak, hogy összegyűjtik, merre járnak szívesen szórakozni a felhasználók. Lehet jelentkezni előre helyszínekre, illetve a buli alkalmával is be lehet csekkolni, ilyenkor látható, ki lesz/van még ugyanazon a helyszínen a CsP-sek közül.

csp.jpg

Az app és a funkciók nagy része ingyenes, kiemelt szolgáltatásokért in-app purchase-szel lehet prémium tagságot vásárolni. Egy hónapra 8 euró, fél évre 25 a tagság, ezt kérve láthatjuk, kik jártak az adatlapunkon, de tudunk titokban is nézelődni. A prémium tagsággal előrébb kerülhetünk a találati listákban, az összes fotót láthatjuk nagy méretben, és korlátlan levelezést indíthatunk a többiekkel.

Az Appleblog olvasóinak 50 darab ingyenes, 1 hónapos csomagot fel is ajánlottak. Aki szeretne magának, gyorsan küldjön egy levelet a premium@csajokespasik.hu címre "appleblog" tárggyal, illetve írja be a levélbe a nicknevét. Az első 50 ember máris kapja a prémium csomagot.

A Csajok és Pasik alkalmazás letölthető innen.

APPLEBLOG_APPICON.png