almalé és kungfu Rólunk

Biztonsági rések az iOS 7-ben

Rögtön két biztonsági problémát is felvet az iOS 7 új Control Center képessége, ami a jelkóddal védett telefonokon is egy mozdulattal előhívható. Itt ugye elvileg olyan alap programok vannak csak, mint a számológép, zseblámpa vagy kamera, utóbbinál azonban nem lehet hozzáférni a képekhez, amíg nem oldották fel a készüléket.

Screen Shot 2013-09-22 at 10.51.09 AM_1.png

Van azonban egy trükk, amivel kikerülhető a dolog. Nem is olyan bonyolult, itt van Jose Rodriguez mutatványa:

A Control Center előcsalogatása után a bekapcsológombot kell hosszan megnyomni, aztán egy Mégsem gomb következik, majd egy határozott dupla klikk a Home gombon. Előugrik a multitask választási lehetőség, és noha most sem férünk hozzá az alap programokon kívül máshoz, a Camera app már betekintést enged a fotókba.

Sőt, ki is engedi tolni ezeket Facebookra, vagy emailen keresztül is elküldhetjük bárhová a képeket.

A másik problémára egy olvasónk, Dénes hívta fel a figyelmünket. Szintén a Control Centerrel van összefüggésben, azon belül is a "repülőgép mód" bekapcsolási lehetőségével. Hiába építettek be ugyanis egy régóta várt plusz védelmet a Find My iPhone elé (nem lehet egyszerűen leállítani), az Apple ID és a jelkódzár kihagyásával a tolvaj kikapcsolhatja az eszköz valamennyi kommunikációs csatornáját úgy, hogy közben bekapcsolva marad a mobil.

find_hero.jpg

A megoldás megint egyszerű lenne: jelkód a repülőgép módhoz és a kikapcsoláshoz is. Tudom, hogy kényelmetlen, de ezeket korántsem olyan gyakran alkalmazzuk, mint egy képernyőkioldást, és aki biztonságban akarja tudni a dolgait, hadd tudja már biztonságban.



Tim Cook a Twitteren

Az Apple CEO-ja is ráugrott a Twitterre, nem meglepő módon @tim_cook néven találjátok.

Önmagát az alábbiakkal jellemzi:

CEO Apple, Fan of Auburn football and Duke basketball

Egy tisztes honpolgár ennél többet nem is kívánhat.

Az első tweetje:

Screen Shot 2013-09-21 at 7.51.20 AM.pngNem szaggatott tehát kerítést a bejelentéssel, ennek megfelelően 10 órával a fenti coming out után több mint 135 ezer követője lett. Ha mondjuk Jony Ive-ról tolt volna egy vécén ülős képet, vagy egyszerűen bevetette volna a cuki kiscicák ütőkártyát, már millió fölött járna.

Egyébként tényleg meglátogatta az üzleteket, a Palo Alto-i bolt előtt személyesen üdvözölte a telefonokért sorban álló népet Phil Schillerrel és Eddie Cue-val közösen.



Megjelent az Apple TV 6.0

Jó nagy csomagot kapott az Apple set-top-boxa: a június óta bétatesztelt 5.4-es szoftver Apple TV 6.0 néven tegnap érkezett meg a készülékre.

Az új képességek: iTunes Radio, AirPlay az iCloudból, iCloud Photos and Videos (ez váltja le a Photo Streamet), iTunes Music Store, konferenciaterem mód.

Az AirPlay from iCloud a Settingsben kapcsolható be, ezután az iTunes in the Cloudból tudunk videókat streamelni, direktben, az Apple TV-re. Aki kipróbálja ezt, nem feltétlenül lesz elégedett: míg az iOS-eszközökön a streamelés azonnal indul, az Apple TV-nél ki kell várni egy elég nagy pufferelési időt.

A konferencia mód egy egyszerű szöveges üzenetet jelenít meg a képernyőn, amivel segít a hallgatóságnak csatlakozni a wifi-hálózathoz. Ettől nem fossuk tehát le a bokánkat, de valakinek jól jön majd biztos.

Két videó, amin láthatjátok az újdonságok egy részét:



Egyesülési akció az iStyle-ban

Ki ne tudná, hogy egy hete két APR csodálatos egyesüléséből megszületett az (új, reloaded, expanded) iStyle. Ennek örömére a srácok egy combos akcióval készültek:

istyle-fooldali-banner33.jpg

Az immár hat iStyle boltban szombaton, tehát holnap minden Mac mini, MacBook Air 11, iMac 21-27, MacBook Pro 13 modell, minden iPod és az összes kiegészítő 12 százalék kedvezménnyel vásárolható meg.

Az akció 2013. szeptember 21-én, személyes és online vásárlás esetén és a készlet erejéig érvényes, más kedvezményekkel nem összevonható.

Részletek itt.

Az iStyle az Appleblog hirdetője.



Az iOS 7 szimultán használhatja a wifit és az LTE-t

Olivier Bonaventure, a belga IP Networking Lab professzora személyes blogján írt egy érdekes felfedezésről. Tesztelte az iOS 7-et iPadjén, amikor észrevette, hogy bizonyos célállomásokkal az operációs rendszer Multipath TCP-t használ.

A Multipath TCP egy olyan TCP kiterjesztés, ami lehetővé teszi az internetre csatlakozott eszközöknek, hogy egyszerre különböző csatornákon küldjenek és fogadjanak csomagokat. Ez azt jelenti, hogy az iOS 7 képes wifin kommunikálni, miközben mondjuk az LTE hálózaton is adatokat fogad.

13.09.20-Multipath_TCP.jpg

Rögtön felcsillan a szemünk, és eszünkbe jut minden olyan eset, amikor a készülékünk a gyenge jel (pl. wifi) ellenére hadakozik, hogy az adott hálózaton maradhasson, miközben a józan ész már rég egy lehetséges másik forrásból töltené a biteket. Valóban, erre is alkalmas a Multipath TCP, de az iOS 7-en egyelőre erről nincs szó. Bonaventure posztjában leírta, hogy mindig olyan kapcsolatoknál látta működés közben a jelenséget, ahol a készülék az Apple szervereivel kommunikált. Tehát, mint írta, a Safarihoz hasonló, hagyományos TCP-t használó programoknál egyelőre nem találkozunk a jelenséggel, de a Siri esetében jól jön majd az okosság.

A szabvány egyébként elképesztően friss, 2013 januárjában publikálta az IETF (Internet Engineering
Task Force). Az iOS 7 az első kereskedelmi forgalomban kapható rendszer, ami beépítette a szoftverbe a cuccot.

A Bonaventúra latin eredetű férfi név, jelentése: jó jövendő. Az 1990-es években szórványos név, a 2000-es években nem szerepel a 100 leggyakoribb férfi név között. forrás: Wikipedia

via Appleinsider




süti beállítások módosítása