Azért a CEO-k is emberek, és hiába lehetnének a gyakorlatban akár kiváló pajtások is a bíróságon egymást gyilkoló cégek, a néhány százmillió dolláros elmarasztaló ítéletek kikezdik a legjobb kapcsolatot is. Szóval tulajdonképpen tök természetes folyamatnak tűnik, hogy a Samsung és az Apple elkezdi leépíteni a barátságot.

A legújabb hírek szerint legalábbis az Apple nemhogy előrehaladott tárgyalásokat folytat a TSMC néven ismert Taiwan Semiconductor Manufacturing Company-val, de tulajdonképpen már rég nyélbe is ütötték az üzletet. Ennek lényege, hogy a későbbiekben a távol-keleti gyártó készíti majd a csipeket az Apple mobileszközeibe.

A szakértők szerint az A7-es processzor gyártási előkészületei a végső fázisba kerültek és állítólag májusban vagy júniusban megindulhat a tömegtermelése a csipeknek. Nyílván ennek a kapcsolatnak a kiterjesztését láthatjuk abban is, hogy a vállalat a tavalyi 700 millió dollárról 9.000 millió dollárra növelte a beruházási költségvetését, szóval óriási egymásra találásra, gyártástechnológiai pornóra számíthatunk a kaliforniai és a tajvani cég között.

Igen, tényleg ennyire nincsenek normális hírek Apple-fronton.