almalé és kungfu Rólunk

Utazó iPhone: Koala!

Utazónk meglátogatta a világ egyik legjobb fej állatát Zske zsebében.

zske.JPG

Ausztráliában a Sunshine Coaston az Australia Zoo-ban készült a felvétel. Itt szabadon élnek a koalák, iszonyú aranyos kis állatok, és irigylésre méltó, ahogy a napjaikat töltik. Napi 4 órát vannak ébren, ekkor eukaliptusszal táplálkoznak, aminek hatására a nap maradék részét gyakorlatilag öntudatlan alvással töltik.

Stresszes, mi? inniuk is alig kell, fészket sem építenek, hát kinek van arra ideje? Az ágakon töltik az idejük legnagyobb részét, és ha meg is mozdulnak, akkor is nagyon megfontoltan teszik. Persze tudnak gyorsan is, ha veszélyben érzik magukat, igazi kis trolljai az életnek.

Már kölyökkorukban látszik, hogy mekkora egy lusta disznók válnak majd belőlük, a Wikipediáról idézünk:

Születése után hat hónapig az anyja erszényében lakozik és kizárólag tejjel táplálkozik. Ezalatt kinő a füle és a szőre, majd kinyílik a szeme. Kb. 30 hetes korában elkezdi enni az anyja pépes ürülékét. A kis koala további hat hónapig az anyjával marad, aki a hátán cipeli.



Megnyílt Magyarország legnagyobb APR-je

Ahogy ígértem reggel, a mai nap az új Apple-boltokról szól, Kína után irány Magyarország. Az XMS nyitott meg egy új üzletet, Magyarország legnagyobb APR-jét, 140 négyzetméteres eladótérrel, a Duna Plaza földszintjén. Ez azt jelenti, hogy a második emeleti boltot bezárják, és ide koncentrálják az erőiket.

Ebben pedig van is logika. A földszinten 11 ezer ember halad el a bolt előtt egy nap alatt, ez kábé háromszorosa annak a mennyiségnek, amit a második emelet produkált. Így Handrás reméli, hogy megközelíthetik a Fashion Street-i XMS napi 3000 fős látogatószámát itt, a plázában is.

Na de lássuk az új üzletet (Handrás éjszakai felvételei).

2F1B5452.jpeg

2F1B5459.jpeg

2F1B5454.jpeg

Kétségkívül nagy, a szokásos kialakítás szerint berendezve, bőkezűen bánva az üresen hagyott terekkel, egy rakás bemutató termékkel. Húsz darab iPad sorakozik fogdosásra várva, természetesen ezt is számra pontosan megadja az Apple. Hamarosan viszont az egyik asztalon megjelennek majd az iPod touch-ok és nanók is, pofás kis tartókon. Az egyik asztalon Mac minit és Mac Prót is találhatunk, ilyet a második emeleten nem tehettek volna ki, egy ekkora boltban viszont már szabad:

Tovább olvasom


Megnyílt Kína legnagyobb Apple Store-ja

Általában tojunk rá, ha egy újabb Apple Store nyílik valahol a nagyvilágban, amíg az a valahol nem Budapestet jelöli. Vagy Szegedet, Győrt, esetleg Pécsett. Sicc.

De ehhez a hétvégéhez annyira passzol Kína legnagyobb Apple Store-jának megnyitója, mint száraz avarhoz az öngyújtó. Ezt nyitották meg ugyanis ezen a hétvégén, miközben mi a délutáni új XMS megnyitóra várunk, ami meg Magyarország legnagyobbja lesz az APR-ek között.

12.10.19-Wangfujing.jpg

Screen Shot 2012-10-20 at 9.19.31 AM.png

Screen Shot 2012-10-20 at 9.19.18 AM.png

Screen Shot 2012-10-20 at 8.58.36 AM.png

Szóval Kína, Peking. Órákkal a nyitás előtt már sorban álltak a rajongók, hogy először láthassák a legújabb üzletet. Üveg csigalépcső, hatalmas üvegpanelek a homlokzaton (gondolom néhány idióta már feni is rá a Hummerjét, hogy aztán elcsórjon pár iPod touch-ot), de található az üzletben két 360 fokos Genius Bar is. Csak ebben az üzletben 300 alkalmazott dolgozik majd.

Az üzletet pár napja maga John Browett avatta fel, a sajtót is körbevezette meg minden.



Holnap nyit az ország legnagyobb Apple-boltja

Handrás nem unatkozott idén, alig pár hét telt el azóta, hogy megnyitotta Budapest legbelvárosibb APR-jét, most a legnagyobbat készül átadni a Duna Plázában. Épp ott tehát, ahol elkezdte az APR-kedést, csak néhány emelettel lejjebb, a földszinten, a csődbe ment Horváth Cipő helyén. Ezzel csak arra célzok, hogy nagy lesz a bolt, nagyon nagy, összesen 140 négyzetméteres eladótérrel. Mekkora lehetett az első XMS? Harminc négyzetméter? Handrás, ha emlékszel, kommenteld be.

559dfa31c027d8ca0d2c1afb34375ba1c8f1e397-780x303.jpg

Szóval holnap délután egykor kinyitnak a Duna Plázában és a nyitási akciók szokásának megfelelően minden Macre, iPadre és iPodra 10 százalék kedvezményt adnak, míg az egyik retinás MacBook Pro 15 százalékkal lesz olcsóbb. Ismerve a gépcsalád árait ez könnyen százezres tétel lehet.

Plusz az ajándékok: iPhone 4-4S tokok az első száz vásárlónak, egy HVG Steve Jobs különszámod adnak minden vásárlónak, lesznek kulcstartók, öngyújtók, minden lesz.

További részletek itt, nyitás szombaton egykor a földszinten.

Disclaimer: az XMS az Appleblog hirdetője.



Kezdenek kiürülni az iMac-készletek

Most jött a hír, hogy az európai Apple Store-okban már csak várakozás után lehet iMacet vásárolni. A briteknek és a németeknek is egy-három napot kell várniuk, ami nem tűnik soknak, de egy életciklusa végén járó terméknél, amire nyilván nincs nagy kereslet, mindenesetre furcsa. És bár Amerikában, vagy nálunk például még raktáron van a modell, a nagyobb európai országokban tapasztalható kiürülés már előjele lehet annak, hogy rövidesen itt az új iMac.

Amivel kapcsolatban néhány nappal korábban az a pletyka terjedt el, hogy radikálisan új dizájnt kap, inkább emlékeztet vízcseppre, mint négyzetre.

Ez azért nehéz elképzelni az ízlésesség határain belül.

Sokak szerint jövő héten, az iPad mini bejelentésével párhuzamosan teszik majd elérhetővé a gépet.




süti beállítások módosítása