almalé és kungfu Rólunk

Kétméteres MacBook Próval reklámozzák a Retinát

Az Apple Store-okban egészen jópofa megoldást találtak arra, hogy a kirakatban egyébként szinte elvesző Retina MacBook Pro felbontására felhívják a figyelmet. Egy hatalmas karton laptopot tettek a készülék mögé, jelezve, hogy akármekkorában látod, akkor is tűéles képet ad.

-1.jpg

-1.png

-1.png

-1.png

Hát így megy ez San Franciscóban, a képeket a 9to5Macről loptuk.



Foci EB élmény iPhone-on

Feküdtem a hálószobában az ágyon egyik este, a vállamon Évi aludt el, a szuszogásaiból következtettem, hogy egyhamar nem fog felébredni. A jobb kezemmel még épp elértem a telefonomat, a 9gag Reader ilyenkor mindig beválik, aztán elolvastam a híreket is, majd rájöttem: meccs van. A hálóban meg nincs tévé. Csapdába kerültem.

Tudtam, hogy az m1-et már néztem valamikor iPhone-on, gondoltam, most megkeresem az appot. AppStore, keresés, a legprimitívebb megoldás mellett döntöttem: beírtam, hogy tv. A találatok:

-1.jpg

Második helyen feldobta a héten megjelent Foci EB TV appot, gondoltam ez kell nekem, pár másodperces töltés, és jött is az élő közvetítés a telefonon, első ránézésre kifogástalan minőségben.

-1.PNG

-1.PNG

Aztán néha döccent egyet a streamelés, a hang is megakadt időnként, de összességében vagy 20 percet néztem így a meccsből (Évi átfordult a másik oldalára, jee), de teljesen vállalható élmény volt. Kis híja volt hogy nem hibátlan élmény.

És a gondolat megjelenésétől a meccsnézésig mindenféle előzetes ismeret nélkül kábé fél perc telt el. Én azt mondom, fejlődünk. Meg előre. Meg hajrá.



Az Apple Maps ikonja mindannyiunkat megölne

Itt a hétvége, jön a meleg, ideje a pihentebb posztoknak. A héten például ezen mulattam egy rövidet a Gizmodón:

original.jpg

Az ikon ugyanúgy a cupertinói főhadiszállás környezetét mutatja, de ezúttal belekerült a turn-by-turn navigációt jelző kék vonal. Viszont ha valaki azt követi, nem jár jól.

Szörnyethal.

Nem jár jól.



SmartEast híradó 15.

Ancsát ezen a héten beirányítottuk egy rakás meccset néző focidrukker közé. Közben megkerestük, melyik platformon melyik a legjobb EB-s app, és végigrágtuk magunkat a szokásos heti hírözönön.

weboldalunk | videóink | írj nekünk!

Hírhétfő minimál Ilyen az iOS 6 Maps, az új térképszolgáltatás

Kinyírtátok a Playbookot, ti szemetek! Június 20-án lehull a lepel a WP8-ról

A videót Polcz Péter készítette



Felugró ablakban kéri el az adatainkat az iOS 6

Arról volt már szó, hogy az iOS 6 beállításai között megjelent egy Privacy almenü, ahol az egyes alkalmazások esetében egyenként állíthatjuk be, mihez férhetnek hozzá és mihez nem.

privacy.jpg

Ez azonban még nem minden. Az Apple legújabb mobil operációs rendszerében minden egyes adathozzáférés előtt egy felugró ablak kér engedélyt az adott személyes vagy más adatok elküldéséhez.

ios6privacy.jpg

A fejlesztők külön API segítségével tölthetik ki a "purpose" szöveges mezőt, amivel megmagyarázhatják a júzernek, miért is van szükségük a szóban forgó adatra, információra. A felhasználó pedig engedélyt adhat, vagy letilthatja a hozzáférést, csakúgy mint jelenleg a földrajzi helyzet esetében.

A rendszer a Calendars, Reminders, Contacts és Photos tartalmát védi az illetéktelen adatlenyúlásoktól, ez a lépés egyúttal válasz a korábban fellángolt adatbiztonsági aggodalmakra, mivel az appok készítői sokszor úgy juthattak hozzá információkhoz, hogy a júzer arról nem tudott, vagy nem szívesen adott volna rá engedélyt.

Valóban, így kellett volna kezdeni.




süti beállítások módosítása