A Google meghallotta az iOS 6-júzerek segélykiáltását, és elérhetővé tette a Street View nézetet a Maps webes felületén is. Ez azért fontos, mert a funkciót eddig a Google Maps alkalmazással lehetett elérni iPhone-ról, az Apple azonban kukázta a szoftvert az új iOS-sel, így Street View nélkül maradtak a júzerek.

Tegyük hozzá, ez a legkisebb probléma. Nekem például sokkal jobban hiányoznak a pontos koordináták, vagy a tömegközlekedési információk, ettől azonban még tény, hogy a Street View szórakoztató kiegészítő, amivel remekül lehet játszadozni, ha a régi városnézéseinket akarjuk újraélni, vagy ha a kinézett nyaralóövezetben akarunk alaposabban szétnézni.

A Street View feltöltése egyébként időt vesz igénybe, jelenleg még nem érhető el a safaris nézetben az összes olyan település, ami az alkalmazásban, vagy az asztali böngészősben megtalálható, de nyilván csak idő kérdése a munka befejezése.

A szkrollonás és a nézelődés egyébként képes tragikusan beszaggatni, zoomolni sem tudunk, és az épületek is elég viccesen néznek ki az iOS Safariban.

fotó_1.PNG

Szóval ne legyenek kétségeink: ez még félmegoldásnak is kevés, némi hírverésen kívül alig valamire alkalmas.