A Liont úgy mutatták be, mint az első olyan asztali operációs rendszert, amelyik egy mobil OS-től örökölt funkciókat. A Mountain Lion tovább megy ezen az úton, és még jobban emlékeztet majd az iOS-re. Viszont most úgy fest a dolog, hogy nem egyirányú ez az utca: a 9to5Mac szerint az iOS 6 néhány képessége a 10.8-as OS X-ből származik majd.

Ezek közül a legszórakoztatóbb talán a Safari iCloud Tabs, ami lehetővé teszi, hogy az egyik eszközön megtekintett weblapok megjelenjenek a másikon is. Röviden leírva: böngészgetek a Macen, betöltök néhány jópofa oldalt, de el kell indulnom otthonról, és nem tudom befejezni az olvasást. Az iCloud Tabs megoldja ezt a problémát, mert az iPhone-omon vagy iPademen is láthatom listázva a Macen megnyitott oldalakat és fordítva. Elképesztően hasznos funkció, és állítólag az iOS 6-tal beesik.

A másik kettő már kevésbé lesz hangsúlyos. A VIP a Mountain Lion Mailjében mutatkozott be. A levelezőprogramban megjelölhetjük fontos ismerőseinket és a tőlük érkező leveleket csillaggal jelöli meg a program, állítólag mostantól kezdve az összes Apple-platformon.

A harmadik meg a Ne zavarj-funkció: ezzel a 10.8-as OS X-ben az értesítéseket tudjuk kikapcsolni, hogy csak a munkára koncentráljunk, az iOS-ben ugyanez lesz a gomb feladata, Twitter-értesítések, sms-ek, levelek kilőve, mehet a felhőtlen Angry Birds-özés.