Az egyesült államokbeli iPhone 4S tulajok átlagosan kétszer annyi adatot forgalmaznak, mint a korábbi modellt használók - ez derült ki egy felmérésből. Az Arieso nevű telekommunikációs szakértő cég az iPhone 3G által forgalmazott adatmennyiséget vette bázisnak, ehhez képest határozta meg a felhasználók bitéhségét. Ebből kiderült, hogy az iPhone 4 csak 1,6-szor annyi adatot eszik átlagosan, mint a 2007-es 2008-as modell. Különös módon az átlagos bitéhségben mért szakadék sokkal nagyobb a 4 és a 4S között, itt már kétszeres szorzót találunk.

Az okok között említik a Siri szolgáltatást, ami elég különös. Korábban kiderítették ugyanis, hogy egy lekérdezés a gépasszisztenstől átlag 63KB adatot generál, napi tíz lekérdezés is csak 19 megabájtot eszik havonta. Ha ezek miatt növekedett kétszeresére az adatforgalom, akkor vagy siralmasan keveset használják a készüléket, vagy nagyon sokat pofáznak a telefonjukkal.

Ami még érdekes, hogy ha a felhasználókat a adatforgalmazás alapján sorba állítjuk, a felső egy százalék eszi meg az összes forgalom 50 százalékát, rengetegen lehetnek tehát, akik alig-alig használják a mobilhálózatot, esetleg csak wifivel neteznek - az adatok valószínűleg a piackutatást végző cég rendelkezésére álló mobilhálózati adatokból lett merítve.

És a végére egy kitekintés: a legutolsó BlackBerry okostelefonok egy átlagos iPhone 4S felhasználó forgalmazott adatmennyiségének csupán 20 százalékát érik el. Ez egyrészt adódhat a tömörített adatokból, illetve abból, hogy a legtöbb business-felhasználó az emailen kívül kevesebb appot használ a telefonján, mint egy iPhone-tulaj.