almalé és kungfu Rólunk

Jöhetnek a widgetek az iOS-be

A következő nagy dátum tehát június 6, ekkor tartja az Apple a következő keynote-ot a WWDC-n. Azt már hónapok óta tudjuk maga Phil Schiller szájából, hogy az idei WWDC a szoftverekről szól majd:

Ebben az évben bemutatjuk a Mac OS X és az iOS jövőjét. Ha Mac OS X vagy iOS-fejlesztő vagy, ezt az eseményt nem hagyhatod ki.

Azóta ráadásul a meghívók mellett az Apple PR-osai hívogatják a nagyobb brit lapok újságíróit, hogy feltétlenül menjenek el, nagyot fog szólni az idei keynote.

A TechCrunch úgy tudja, az iOS 5 a teljesen újratervezett notification-rendszerrel és a widgetekkel hódít majd. A Mac OS X jövőjét pedig gyakorlatilag a kezünkben tartjuk, nemrég küldték ki a harmadik bétát tesztelésre a Lionból, persze eddig még egy szót sem ejtettek róla hivatalosan. Majd most.



Utazó iPhone: vadászgépből jelentkezik

Fényképeztetek már Utazót nekünk minden szögből, a világ minden részén, de egészen biztosan állíthatom, hogy ez az első kép a kis ribancról, ami egy vadászgépben készült.

Szabolcs készítette a fotót egy JAS 35 Draken, még repülésre képes vadászgépben, a svédországi Västeråsi repülőmúzeumban.

Holnap én is repülök, igaz nem ilyen géppel, sőt nem is géppel, csak egy vászondarabbal. Remélem addig javul az idő.



iPaden mutatja be az iPadet az Apple

Múlt hét vége felé írtam, hogy az Apple nagyon készül valamire, ami viszont minket nem annyira érint valószínűleg. A végeredmény valóban picit érdektelen lett számunkra, ezért nem is siettem megmutatni nektek, mit talált ki az Apple a saját üzleteiben.

iPadeket helyeztek el minden demógép mellett, ezen egy erre optimalizált, a gépeket bemutató szoftver fut, valamint egy gomb is található a kijelzőn, amivel odahívhatunk magunkhoz egy dolgozót, aki külön erre a termékre van kiképezve.

Lássuk, hogy néz ki mindez a gyakorlatban. Az iPad bemutatja a MacBook Prót:

Tovább olvasom


MacBook Air a Microsoft weboldalán

Így péntek délutánra már nem találtam olyan hírt nektek, ami úgy izomból átütné az ingerküszöböt, így aztán fogadjátok szeretettel Sanyi találatát, ami a Skype - így immár a Microsoft - weboldalán egy MacBook Airrel mutatja meg, milyen is egy laptop. Értem, hogy ennél nincs gusztusosabb bemutatása egy notebooknak, de azért kíváncsi leszek, meddig marad kint a fotó. Egyelőre ott van.

Kellemes hétvégét.



MacBook Air A5-ös processzorral

Egyszer talán árveréseken kínálják majd az Apple gyáraiban készült Quasimodókat, amiket tesztelésre gyártottak, de nem lett belőlük semmi. Lesz ott érintőkijelzős iMac (Jobs saját bevallása szerint megépítették, de nem tetszett nekik), iPhone-ok és iPadek minden méretben, valamint a mostani kísérlet, az A5-ös processzorral szerelt MacBook Air is.

A Macotakara japán blog tette közzé, hogy létezik Thunderbolttal szerelt MacBook Air az iPad 2-ből ismert A5-ös, saját fejlesztésű mobilprocesszorral, legalábbis készült egy ilyen gép teszt célzattal, állítólag a Quanta Computer tajvani gyártó falain belül.

A forrás szerint a gép jobban teljesített, mint várták, bár az nem volt megemlítve, hogy valamilyen iOS-származékot vagy Mac OS X-et telepítettek a laptopra. Persze az is kérdés, mit vártak egy a mostani leggyengébb Apple-gépbe szerelt Intel teljesítményének tizedét nyújtó chiptöl. Minden egybevetve egészen egyértelmű, hogy már a létrehozásánál sem tervezték, hogy ebből valaha igazi gyerek lesz, csak megnézték a határokat.

Korábbi írásunk hasonló spekulációkról itt olvasható.




süti beállítások módosítása