Ahogy ígértem nektek, ma exkluzív beszélgetésben vettem részt Oliver Schusserrel, az iTunes európai vezetőjével. Az Apple célja az volt, hogy jobban megismerjem a Store hazai bevezetésének körülményeit, és sajnos tartotta is magát ehhez a célhoz. Ebből következik, hogy a filmekre, könyvekre, Pingre, Matchre vonatkozó kérdéseim mind lepattantak Schusserről, egyikre sem válaszolt, és a kitartó kérdezésnek annak vetett véget, hogy kerek-perec kijelentette, itt ma csak a Music Store-ról lesz szó.

Van azért jó hírem is: kiderült, hogy az amerikai bolt lényegében teljes kínálata elérhető nálunk is, mind a 19 millió dal, még ha ezek nem is voltak megtalálhatók az első órákban. A bővülés meg folyamatos lesz, a következő néhány hétben, hónapban számtalan magyar előadóval bővül a kínálat.

Megtudtam azt is, hogy továbbra sem segítette az egyeztetést valamilyen Európán átívelő törvénycsomag, mind a 12 tagállammal külön kellett megegyezni, ami érthetővé teszi, hogy miért csak most kaptuk meg a boltot: kelet-európai országokkal és hivatalokkal dűlőre jutni nyilván nem egy leányálom.

Lényeg, hogy itt van a bolt, örüljünk neki egy kicsit, mielőtt nekiállunk követelni a filmeket is. Meg a többit.