Most már minden híroldal szerint szeptember végén fogják bemutatni az Apple frissített mobilját, és abban is egyetért a többség, hogy az külsőre pont úgy fog kinézni, mint a mostani generáció. Múlt héten már írtam arról az antennakeretről, ami méretében, formájában megegyezik a jelenlegivel, csak kevesebb helyen van megszakítva, most meg egy előlapi panel került elő a gyárból, ami akár az iPhone 4-esé is lehetne: ugyanaz a kijelzőméret, ugyanaz a forma, a Home-gomb is ugyanott van.

Ezek alapján nagyjából biztosra vehetjük, hogy a változás az iPhone 3G-GS-hez hasonlóan nem lesz drámai. Két generációval ezelőtt az érintetlenül hagyott forma mögé valamivel erősebb hardver és néhány új szolgáltatás, például iránytű került, és most ugyanerre lehet számítani. A mobil várhatóan megkapja az iPad 2 hardverét, ami legalább kétszeres teljesítménynövekedést okoz majd, nőhet a fényképező felbontása, ezek alapján viszont inkább iPhone 4S-nek, mint iPhone 5-nek hívják majd a készüléket.

Kivéve, ha a kiszivárgott fotókon inkább az a titokzatos, olcsóbb iPhone van, ami a 4-es technológiájára építve, de csak 8 gigabájtos háttértárral szerelve próbál majd a középkategóriában sikereket elérni, miközben a csúcson egy egészen eltérő dizájnú készülék kezdi meg a küzdelmet szeptembertől, amiről azonban még semmilyen fotó, bizonyíték nem szivárgott ki eddig.

Mindezt átgondolva azért jobb, ha belátjuk, hogy már megint nem tudunk semmit.