Sokaktól hallottuk már, most a Bloomberg szólalt meg, és mivel tekintélyes lapról van szó, a cikknek is nagyobb súlya van. Egyébként csak azt ismétlik, amit eddig is hallottunk, vagy amit magunktól is kitalálhattunk: a készülékbe az iPad 2 A5-ös kétmagos processzora kerül, miközben a forma egyáltalán nem változik. A lap megerősíti azt az információt is, hogy az 5 megapixeles kamera helyére 8 megapixeles kerül. Bár pont a pixelek számával nincs semmi gond, szerintem inkább a képminőséget kéne tovább javítani, ami egyébként most sem nagyon rossz az iPhone 4 esetében: napközben, amikor nincs nálad más, már nem kényszer, hanem valódi alternatíva lehet a telefon.

Ezt a képet például Ádám készítette a mobiljával:

Ezzel együtt van még hova fejlődni, bár szerintem az optika további növelése, és ezáltal a képminőség javítása a helyes út, nem a megapixelekkel való bűvészkedés.

Miközben a Bloomberg a megfontolt haladásban hisz (és például azt állítja, hogy a következő iPad sem duplázza, legfeljebb csak harminc százalékkal növeli a felbontást) a kevésbé fajsúlyos versenyzőnek számító Boy Genius szerint az új mobil már augusztusban befuthat, és radikális változást jelent majd elődjéhez képest. Ennél többet azonban nem árult el a lap.