Az engedélyeztetési és licencelési eljárás utolsó szakaszába érkezett az Imagination Technologies legújabb csipje, a PowerVR Series 6-os. A Rouge kódnéven futó gpu mögött hat cég áll: az ST-Ericsson, a Texas Instruments, a MediaTek és három másik, névtelenségbe burkolózó. Mivel azonban az Imagination Technologies egyik legjelentősebb részvényese az Apple, nem kell sokat gondolkozni ahhoz, hogy kitaláljuk, melyik vállalat lehet az egyik a titkos háromból.

A PowerVR legújabb generációja tehát jó eséllyel a jövő iPadjeit, iPhone-jait hajtja majd meg. Az iPhone 5-öst, vagy 4S-t még nem, abba minden bizonnyal az iPad 2 hardvere kerül az A5-ös processzorral és a PowerVR 5-ik generációjával, ami kilencszer gyorsabb annál, mint ami az iPhone 4-ben és az első iPadben dolgozik.

A 6-ik generációs azonban már minden bizonnyal megmutatja magát az év végén, 2012. elején érkező iPad 3-ban, és a kettővel későbbi iPhone-generációban (technológiai szempontból azért már elképesztő időtávlatokról beszélünk). A jó hír az, hogy az Imagination Technologies elég erős kis csipet hozott össze, mert saját bevallása szerint a PowerVR Series 6 a legjobb teljesítményt nyújtja a piacon, akár négyzetmilliméterre, akár fogyasztásra vetítjük a sebességet. Szóval a gpu remek erőben van annak ellenére, hogy kicsi és kevésbé terheli meg az akkumulátort.

Hát így.