A TUAW-nál szétkapták az iOS 5 kódját, amiből egy rakás izgalmas részlet derül ki. Egészen pontosan ezt találták a sorok közt: iPad 3,1 és iPad 3,2. Hát mi ez, ha nem áttörés?

Ugorjunk kicsit vissza az időben: amikor ugyanezek a srácok az iOS 4.3 bétáját boncolták, abban iPad 2,1-ről, 2,2-ről és 2,3-ról olvastak, ezekből meg mind valódi termék lett, az iPad 2 wifis, GSM-es és CDMA-s verziója. Kontrasztnak hozhatnánk, hogy az ugyanebben a rendszerben talált iPhone 3,2-ből sosem lett sorozat gyártott darab, ellenben az iPhone 3,3 a mobil verizonos verziója lett.

Teljes itt a kavarás a kódokkal, hölgyeim és uraim.

A lényeg, hogy minden egybevág: a pletykák szerint az Apple már amúgy is csekkolgatja az iPad 3 részegységeit, szóval gőzerővel dolgozik a tableten, amibe a hírek szerint nagyfelbontású kijelző kerül majd, valamikor. Nem lehet tudni mikor, valószínűleg ősz végén, tél elején legkorábban, szóval ez most ne vegye el senki kedvét a vásárlástól.

Az iPhone 4 viszont lassan tényleg kifutó modell lesz. Ne felejtsük el, hogy ebben az iOS-ben - akárcsak a 4.3-asban - már tettek egy utalást az iPhone 4.1-re, ami a sorszámozás szabályai szerint valójában az iPhone 5-ös, és ami minden jel szerint valamikor szeptemberben robban be a köztudatba alapos megfontolás után.

Mintegy.