Amikor Steve Jobs bemutatta az tabletet másfél éve, egyből felbukkantak hírek arról, hogy milyen alkalmazási területet tartanak elképzelhetőnek a felhasználók. Az egyik legizgalmasabbnak az a koncepció tűnt, amelyik iPaddel helyettesítette volna az étlapot: az elképzelés szerint a tabletet nyomogatva adhattuk volna le a megrendeléseket, és a kijelzőn azt is megnézhettük volna, hogy a kiválasztott étel hogy is fest valójában. Jól jön ez olyan éttermekben, ahol fogalmunk sincs, hogy milyen nyelven beszélnek.

Abból a koncepcióból aztán nem lett semmi, én legalábbis nem nagyon emlékszem olyan hírre, ami a megvalósulásról számolt volna be, most viszont felbukkant egy videó, ami az alapötletet némiképp felturbózva lényegében megvalósította azt.

A tabletek a kaliforniai Stackedben jelentek meg, interaktív étlapként. A nagy cucc az egészben nem a gombnyomásos rendelés, vagy a fotók nézegetése, hanem az, hogy a technológiára építve magadnak állíthatod össze az ebéded: ha kell egy kis bacon, behúzod, ha nem kell hagyma, kidobod. 

A rendszer azért egy kicsit bugosnak tűnik, a spéci szoftver mintha nem lenne elég gördülékeny, meg-megakad, ráadásul valami ocsmány tokba is rakták az iPadet, ami hatalmas területet foglal el az asztalból, de az alapötlet mindenképpen jó, a Stacked az Appleblog támogatásával üzemelhet tovább, ami bizonyára sokat jelent nekik.