Tegnap apróságnak tűnt, mégis sok kérdést vet fel az iPad 2 mellett bemutatott HDMI-kábel. A leírás szerint a 39 dolláros kiegészítő 720p-ben nyom ki a tévénkre mindent, képeket, videókat nézhetünk, és Jobs szerint minden AppStore-os alkalmazással kompatibilis a mirroring. Vagyis: a játékokkal is.

Képzeljük el, mit jelent ez egy autóverseny esetében mondjuk. Tévére kötött konzolt, pontosan. És mint tegnap elhangzott, az iPad 2 grafikus teljesítménye kilencszeresére nő, amit egyáltalán nem tudtak bemutatni a keynote-on. Elővették ugyan az Infinity Blade-et, ami szép meg minden, csak hát 1024-szer 768-ban még a nagymamám is elfuttatná, ugye. Az iPhone 4 nagyobb hasonló felbontásban tolja ugyanezt.

A kábel lehetőséget ad arra is, hogy az iOS-eszközt töltsük vagy szinkronizáljuk, a HDMI-kimenet mellett ugyanis egy 30 pines csatlakozó is került az elosztóra. A megoldás iPhone 4-gyel, 4. generációs iPod touch-csal és mindkét iPaddel működik, de a (videókat leszámítva) akár 1080p-s felbontást csak az iPad 2-vel tud majd. Azért érdekelne, hogyan valósítják meg ezt a felbontást a továbbra is 768 sorral dolgozó készülékkel.