Az előzményeket már tudjuk, csak idő kérdése volt, hogy egyszer hivatalos legyen a dolog, hát most itt van. Megegyeztek a mobiltelefon-gyártók az Európai Unióban kötelezően használandó töltők szabványáról, 2011-től mindenkinek támogatnia kell a Micro USB-t, hogy az Unióban eladott telefonokat ugyanazon töltővel lehessen tölteni.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy minden itt eladott készüléket Micro USB csatlakozóval kell ellátni, adapter csomagolása is megengedett:

A gyártók megállapodtak, hogy a Micro-USB csatlakozó alapján közös előírásokat dolgoznak ki, melyek biztosítják majd a teljes összeegyeztethetőséget a töltők és a mobiltelefonok között. Ezekből az előírásokból európai szabványok születtek.

Megjegyzés: A megállapodás engedélyezi adapter használatát.

És hát egészen biztosak lehetünk benne, hogy az Apple ezt az utat választja majd. A javaslatot eredetileg az Apple, az LGE, a Motorola, a NEC, a Nokia, a Qualcomm, a RIM, a Samsung, a SonyEricsson és a Texas Instruments írta alá, az Atmel, az Emblaze Mobile, a Huawei Technologies és a TCT Mobile később csatlakozott.