Az Engadget összegyűjtötte a mezőny legérdekesebb szereplőinek a specifikációját, bár ezek közt akad olyan, amelyik még nem is kapható. Rövidesen azonban a táblázatban is látható eszközök közt lehet választani, és hát jól látható, hogy a tavaly áprilisban még abszolút egyeduralkodó iPad mellé elég szépen felzárkózott a mezőny.

Sőt, le is hagyta azt, hiszen a piacon általában négyszer több memória és kétszer több processzormag a jellemző, valamint most már kamera is van a legtöbb konkurensben.

Csakhogy: ne felejtsük el, hogy az iPad a közelmúltig a semmivel versenyzett, és ahhoz képest a 256 megabájt memória meg az egyetlen mag is végtelenül sokszor többnek tűnik. Most, hogy a konkurencia megérkezett, sőt túllépett az iPaden, az Apple elvileg aggódhatna is, de miért tenné: már több, mint 15 milliót adott el a tabletből, amikor a versenytársak itt felsorolt termékeiből az elsőt megveszik, ráadásul a konkurenciától függetlenül érkezik lassan a második generáció, ami nyilván az összes lemaradást ledolgozza majd.

Mondjuk akkora előnye valószínűleg már sosem lesz az Apple-nek, mint az első iPaddel, de az az egy év jóideig a kaliforniai cégnek dolgozik még.

(update: Handrás is kirakta ezt a táblázatot a blogjára, csak aktualizálva, az iPad helyére az iPad 2 vélt paramétereit írta be. Így már másként fest a történet).