Az Apple vezetője hétfőn levélben tudatta a világgal, pontosabban cégével, hogy betegszabadságra megy. Nem magyarázta el, hogy mi az oka a kényszerpihenőnek, de biztosított mindenkit arról, hogy ő marad a vállalat CEO-ja, és a stratégiai kérdésekben továbbra is ő dönt. Leírta, hogy amilyen hamar tud, visszatér, mert imádja az Apple-t, és kifejezte reményét, hogy a betegszabadsága alatt a kollégák tiszteletben tartják majd a magánéletét. 

Hogy a hír pontosan milyen hatással lesz az Apple-re, pontosabban a részvények árára, azt csak az amerikai tőzsde mai nyitásakor tudjuk meg, arról viszont érkeztek információk, hogy mi lehet Jobs távozásának az oka.

A New York Times szerint a májátültetésből fakadó problémák miatt kellett betegszabadságra mennie a vezérnek. Ahogy a lap írja, egy ilyen beavatkozás után gyakori az immunrendszer ellenállóképességének ingadozása, ami komoly hatással van a beteg állapotára is. Van, hogy jobban érzi magát és akadnak olyan periódusok is, amik komolyan megviselik a transzplantáción átesett személyt.

Jobs az elmúlt hetekben állítólag mélyponton volt, hetente már csak kétszer tudott bejárni dolgozni, és 2004-es hasnyálmirigyrák, valamint a 2009-es májátültetés óta megismert állapotához képest is tovább fogyott.