Bár a hivatalos számok még nem érkeztek meg, a Wall Street-i elemzők közzétették a gyanújukat. Az RBC Capital Markets szakembere szerint az iPhone-eladások például 84 százalékkal nőttek a tavalyihoz képest, így körülbelül 16 milliót értékesítettek a karácsonyi szezonban a mobilból. Ezzel sikerülne megdönteni a szeptemberrel záródó negyedév 14,1 milliós rekordját is.

Az iPhone-nal kapcsolatos várakozások egyébként továbbra is nagyok: az RBC szerint a verizonos verzió megjelenése, meg az újabb piacon meghódítása elég lehet ahhoz, hogy az Apple az idén elérje a 70 milliós darabszámot, amivel a globális okosmobilpiac 19 százalékát szerezné meg az Apple.

De vannak itt még további számok is: az elemző információi alapján az elmúlt három hónapban hatmillió iPadet adhatott el a kaliforniai cég, ami jelentős növekedést jelent a tablet forgalmában, és 4,2 milliós darabszámnál járhatott a Mac, ami szintén nem viccparódia, elsősorban a népszerű Airnek hála.

Az RBC mindezeket figyelembe véve 365-ről 395 dollárra módosította az Apple papírjainak célárfolyamát. Faszért nem vettem 185-ért.