A Verizon sajtótájékoztatóját tegnap este tartották, és mint ahogy számítani lehetett rá, a cég bejelentette a CDMA-s iPhone 4-et. Ehhez az Apple-nek hozzá kellett nyúlni a telefonhoz, felkészíteni az új szabványra, ráadásul a korábban kiszivárgott fotón látható új keret is emiatt volt: az iPhone 4 plusz egy antennát kapott, valószínűleg GSM/UMTS módban is működik a készülék, esetleg egyszerűbb volt így megoldani az átalakítást.

A bejelentést Tim Cook tette meg, ami jobban meg is felel a vállalati külpolitikának, ilyenkor nem az első embernek kell megjelennie (korábban ezt rebesgették).

A hír valójában minket még kevésbé érint, mint a Beatles megjelenése az iTunes Store-ban, még akkor is, ha hozzávesszük a Verizon másik bejelentését: CDMA-s iPadet is kiadnak később. Minket csak megnyugtat, hogy fény derült a rejtélyes antennafotóra, valamint hogy az Apple erőfeszítései a piac szélesítésére egyre fokozódnak.

update: az Engadget fotóiról kiderült, hogy a SIM-foglalat eltűnt, viszont az antennacsatlakozások ugyanott vannak, és a hangerőgombok is ugyanannyira csúsztak el, mint a korábban kiszivárgott képeken látszik