Olyan egyszerűnek tűnik. Tik-tak, mennek a másodpercek, aztán amikor a dátum megegyezik azzal, amit előre beállítottunk, szól a dallam, ébresztő. Ha a telefonos óraalkalmazásban bennfelejtett bugok számát nézzük, az Apple mindenképpen éremesélyes.

Most már harmadik napja szívatja a felhasználókat a rosszul beállított ébresztő, ami 2011. január elsejétől harmadikáig egyáltalán nem csörgött a sima ébresztőbeállításnál, és bár sokan megbíztak a korábbi üzenetben, miszerint 3-án már nem lesz semmi gond, sokan ma is többet aludtak annál, mint szerettek volna.

Ma reggel kikísérleteztem, a határ nálunk 2011.01.03 06:53, aki ez előtti időpontra húzta fel a digitális vekkert, nem kapott ébresztést. Varázslatos szám, nemde? Valamilyen távoli, egzotikus országban (bolygón?) biztosan akkor van pont január elseje éjfél, és ez a két nap mintha meg sem történt volna.

Októberben az ausztrálokat egy órával korábban keltette fel az iPhone, nem sokkal ezután az európaiak ébredtek, ők már egy órával később. Akkor az volt a megoldás, hogy az ismétlődő ébresztést ki kell kapcsolni, a mostani hibánál pedig pont ellenkezőleg, aktiválni kellett a rendszeres kelést.

Kíváncsian várom, mit találnak még ki Cupertinóban az órával kapcsolatban. Látom én, hogy rengeteg benne még a lehetőség, csak a mai fejemmel nem tudom elképzelni, mit lehet még fejleszteni rajta, hová lehet még tökéletesíteni ezt a mókás szerkezetet.

Aki nem szeretne ezzel tovább kísérletezni, itt van néhány tipp ingyenes ébresztőórákra az AppStore-ból, ezeknek a rendkívül fejlett algoritmusoknak köszönhetően nem kihívás a szökőév sem.