Egy 17 éves srácnak sikerült, ami az Apple-nek nem. Miközben az Apple láthatóan tehetetlen, és rejtélyes okokból kifolyólag nem képes fehér iPhone 4-et szállítani, Fei Lam kitalálta, hogyan készítsen fehéret a feketéből.

Az egyesült államokbeli Lam, aki folyékonyan beszél kínaiul, kapcsolatba került a Foxconnal, és meg tudta rendelni tőlük a fehér iPhone 4 tartozékait. Először elkezdte online árusítani, így a vásárlók otthon átalakíthatták a fekete iPhone-jukat, később már a gyárból kapásból a megrendelőnek küldték a darabokat, Lam pedig segítséget adott az összeszereléshez.

A sztorit a Cnet és a CNN és felkapta, így a srác egyre többet keresett, eddig 130 ezer dollárt (26 millió forintot) lapátolt össze az üzlettel.

Nemrég azonban megkereste egy magánnyomozó - megbízó ismeretlen -, aki felhívta a figyelmét, hogy lopott cuccokat árul; így öt év börtönt is kaphat a pénzbüntetés mellett. Lam állítólag ügyvédet fogadott, megindulhat a harc.

Az Apple tehát ahelyett, hogy összeszerelné a fehér iPhone 4-eket, rászánná magát arra a borzasztóan nehéz gyártási folyamatra, amit bármelyik vásárló meg tud csinálni otthon, inkább jogi lépéseket fontolgat. Lamnak szerintem ez lehet a legerősebb érve, és kár, hogy a bíróságon ez nem számít annak: "raktad volna össze te bmeg".