Tegnap a show után már tölthettük az iTunes 10-et, amit Steve Jobs major update-nek nevezett. Lássuk, látszik-e ez számunkra is. (SPOILER: nem)

Az új iTunes fő képessége, a Ping, ami tulajdonképpen egy újabb burkolt módja annak, hogy mindenki kövesse Lady Gagát, nem elérhető egyelőre. A Store menüpont alatt kellene megtalálnunk, de ott nincs semmi új. A Ping egyébként olyan közösségi megoldás, amivel láthatjuk a követett személy zenei ízlését, ehhez kommenteket fűzhetünk, és ugyanezen az oldalon látszik, ha a célszemély fotót töltött fel, vagy üzenetet küldött szét követőinek.

Mi van még? Ja igen, HD videók kölcsönzése olcsóbban. Apple TV-kompatibilitás. Hm.

AirPlay. Az új szolgáltatás segítségével a vezetéknélküli eszközökbe nyomhatjuk a kontentot, ami lehet videó, zene, és az ezekhez kapcsolódó adat. Így minden szobában ugyanaz szólhat, anélkül, hogy méregdrága mulltiroom rendszert kelljen kiépíteni.

Ami leginkább megváltozott, az az iTunes külseje, egy új megjelenést és egy új ikont kaptunk tehát a major update-tel. A bal oldali menüsáv szinte fekete-fehér lett, ami nem túl előnyös, mert inaktívnak tűnik az egész. Amikor pedig valóban inaktív, egyetlen, apró változást láthatunk: a háttér egy árnyalattal világosabb szürke lesz.

A Music fül alatt is láthatunk egy változást: az albumok fotója megjelenik a bal oldalon, és vonalakkal is tagolták az egyes előadókat, albumokat, könnyebb eligazodni. Hála istennek az iPhone-iPod touch szinkronizálási lapját is újrarajzolták, az már olyan ocsmány volt, hogy rá sem lehetett nézni.

Az új iTunes 10 tehát egyelőre egy dolgot jelent nekem: egy új skint.