Az Engadget szerint hamarosan bemutatkozhat az igazi áttörésre mindmáig képtelen AppleTV utódja. A blog úgy tudja, hogy a készüléket át is keresztelik, rövidesen iTV-nek fogják hívni, és alapvetően különbözik majd a mostani modelltől. Például nem lesz benne merevlemez, wireless szívja le az adatokat a számítógépünkről, vagy a netről, és ennek megfelelően végre normális ára is lesz: 229 dollár helyett 99 dollárért fogják árulni.

Versenyképes is lenne, de az Engadget szerint az iTV továbbra sem lesz képes az 1080p-s videók lejátszására, a maximális felbontás 720p lesz, pedig a százdolláros készülékeknek már nem szokott gondot jelenteni a full hd. Állítólag az Apple A4 csip jelenti a szűk keresztmetszetet, merthogy az iPhone 4 és az iPad processzora kerül a készülékbe, pedig a specifikáció szerint az A4 alapjául szolgáló Cortex A8 architektúra képes megbirkózni ekkora felbontással.

Meglátjuk. A 99 dolláros ár menő, a wireless kapcsolat jó ötlet, tetszik, hogy iOS fut majd rajta, az egységes processzorhasználat is gazdaságos megoldásnak tűnik, 1080p nélkül viszont nehezen rúg majd labdába az eszköz 2010-ben.