Pletykákról azóta lehet hallani, hogy elkezdték árulni az Apple mobilját Magyarországon, most, közel 23 hónappal a premier után azonban még mindig csak annyit lehet állítani hivatalosan, hogy azt egyetlen szolgáltató, a T-Mobile értékesíti.

Ennek azonban ősszel várhatóan vége lesz. Biztos forrásból tudom ugyanis, hogy a Vodafone intenzív tárgyalásokat folytat az Apple-lel, aminek a kimenetele nem igazán kétséges: információim szerint az iPhone 4 mindenképp megjelenik a kínálatban, már csak a részletekben kell megegyeznie a két cégnek.

Egybevág ez azokkal a korábbi hírekkel, amik szerint a Vodafone Globalnál komolyan megütötte a bokáját az a szakember, aki két évvel ezelőtt próbált megegyezést kötni az Apple-lel, hiába. Bár a brit cég több országban is elkezdte forgalmazni a készüléket (ezért lehetséges, hogy a hazai alkalmazottak jelentős része iPhone-t használ), a T-Mobile ügyesebben tárgyalt, ezért nagyobbat szakított, több piacot szerzett meg magának. A szándék tehát megvolt, talán most lehetőséget is kap mellé a cég.

Konkrét dátumot még nem tudok, és természetesen a Vodafone hivatalosan nem kommentálta a hírt, de a forrásaim szerint még idén piacra dobják a készüléket, és megerősítheti az információt az is, hogy a szolgáltató péntek óta hivatalosan is árulja az iPhone 4-be való micro SIM-eket.

A Telenortól ugyan nem futott be semmilyen információ, de elég könnyű összerakni a mozaikdarabkákat: ha a hazai kizárólagosság megszűnik, elhárul annak is az akadálya, hogy a cég, amelyik más országokban szintén forgalmazza a mobilt, nálunk is előálljon egy csomaggal. Mivel a Telenor is elkezdi ősszel forgalmazni a micro SIM-eket, technikai akadálya nem lesz a bevezetésnek, és ahogy az a HWSW cikkéből is kiderül, a vállalat hazai vezetője szinte elismerte, hogy az iPhone 4 forgalmazására ők is készülnek.