Nemrég jelentette be a Fring, hogy 3G-n is kínálja a videochatet az iPhone 4-tulajdonosoknak, máris összekapott a cég a Skype-pal. Pedig az volt a Fringben az egyik legjobb tulajdonság, hogy nem volt kötelező külön account, Skype azonosítóval, Skype-ot juttató eszközökkel is lehetett használni.

A vállalati kommunikációaztán kiverte a biztosítékot, a Fring legyávázta a Skype-ot, azt állítják, félnek az open mobilkommunikációtól. A Skype hűvösen azt válaszolta, hogy a Fring úgy használta a Skype szoftverét, ahogy nem hatalmazták fel.

Igazából a Fringes videochat azért lenne jó, mert a FaceTime egyelőre csak wifin engedi a szolgáltatást. Nem feltétlenül csak a sávszélesség miatt (bár ha az egyesült államokbeli lehetőségekből indulnak ki, az is szűk keresztmetszet), Steve Jobs azt ígérte a kenote-on, nyomást gyakorol a mobilszolgáltatókra a 3G-s FaceTime érdekében. A 3G-s Fring videochat viszont gyengus. Akadozik, gyenge a felbontás, élvezhetetlen. Most meg még bedobott a Skype is egy kézigránátot.