Egymás után jönnek a béták, mi meg leírjuk, amit titkos forrásainkon keresztül kiderítettünk. Megjelent például a billentyűzetkiosztás választásának lehetősége, mostantól az OS 4-ben is beállíthatjuk a QWERTY, a QWERTZ vagy az AZERTY-kiosztást (utóbbit milyen rosszindulatú népcsoport használja?).

A magyarítás egyébként nem menetel tovább gőzerővel: a Voice Dialing továbbra sem érti meg a nyelvünket, és a spell check sem meri aláhúzni a rosszul írt szavakat. Viszont ajánlgatni azt tud, most már például feldobja, hogy András, amikor csak annyit ütünk be, hogy Andr (mint Android).

Ja, és megjelent a geotag, szóval ha a fotók mellé volt GPS-koordináta is, akkor térképnézetre váltva felbukkannak a fényképezés helyszínét jelölő kis piros gombostűk.

Slusszpoén, hogy mostantól deaktiválni lehet a képernyő elforgatását, ami az "Álló irányultság zárolva"-nevet kapta a keresztségben. A gombot egyébként úgy tudjuk előcsalogatni, hogy az első képernyőről még balra lapozunk egyet. Ekkor az alsó menüsoron az iPod gombjai mellett feltűnik az Álló irányultság zárolása, de az alsó tálca egyébként apró widgetek egész garmadájának telepítését teszi lehetővé.