Elnézték, hogy a flash-tartalmak nem jelennek meg az iPhone-okon. Csodálkoztak, hogy sikerült megegyezni a Youtube-bal a videók konvertálása ügyében. Lenyelték, hogy Steve Jobs lustának nevezte őket. Ez végül is egy vélemény, amit Crash Reportokkal alá tud támasztani. De azt már, úgy tűnik, nem bírták elviselni, hogy a flash-játékokat nem lehet átportolni az iPadre. Az Adobe ügyvédjei ezért már a jogi lépéseket készítik elő a hírek szerint.

Mint mondtam, nehéz fogást találni, mert ugye az Apple-nek szíve joga két részre osztani a webet, iPad ready és nem ready oldalakra, az viszont már fájdalmas lehet az Adobe-nek, ha ehhez a vízióhoz olyan sokan idomulnak, és alakítják át a tartalmukat. Persze nem muszáj ujjal mutogatni, az Adobe maga is lehetőséget ad a Flash - HTML5 exportálásra a CS5-ben, vagyis hasonló folyamat itt is megfigyelhető. Segítenek a váltáshoz, igény van, ők meg kielégítik.

A legnagyobb bajuk inkább az, hogy a lassan százmillió eladott, iPhone OS-sel működő kütyü már vérért kiált. Ez az igazi baj, az Apple ugathatna akármit, viszont egyre gyorsabban fogynak az új termékei, az iPhone OS bejött, szeretik, és látszólag soha nem lesz benne flash.

Az Adobe-ban zajló folyamatokról eddig csak sejtésünk lehetett, pontosabban olvashattuk a Flash blogot, ami ugye egy személyesebb hangvételű kommunikáció, ezért aztán belefért olyan is, hogy "baszd meg magad, Apple".

Most odaadták az ügyet a komor, öltönyös csávóknak, akik szofisztikáltabban próbálják előadni ezt egy bazi nagy fapulpitus előtt. Fight!