A pletykák szerint az Apple ismét beruházott egy cégre, ezúttal az Intrinsity nevű processzorfejlesztőt vásárolta fel. A PA Semi után ez a második hasonló cég, amit bekebelezett Cupertino, de az Apple ezúttal nyilván szeretné, ha a vezetők nem állnának fel néhány hónap után, hogy köszönik szépen.

Az Intrinsity legutóbb a Samsunggal vett részt az 1 gigahertzes Hummingbird processzor fejlesztésében, vagyis az ARM architektúra nagyon is közel áll hozzájuk.

Mondjuk a pletykák nem légből kapottak, az Intrinsity tübb munkatársának LinkedInen közzétett életrajzában megtalálták, hogy 2010 áprilisa óta az Apple-nél dolgoznak. Szóval vagy az egész céget vette meg az Apple, vagy csak a dolgozók egy részét. A LinkedIn-en található információkat azóta kitörölték (ugyancsak az Apple-re jellemző), de egy bizonyos Mark Nodine megjegyzése, miszerint április 1-től az Apple-nél örül, megmaradt az utókornak.

Na most a kérdés csak az, hogy a korábbi információt, miszerint több kulcsfigura, köztük a PA Semi vezetője is elhagyta a két éve Apple-be olvasztott csapatot, valamint a most nyilvánosságra került új vásárlást értelmezhetjük-e úgy, hogy az Apple számára kevésnek bizonyult a PA Semi, és új utakat keres a saját hardver készítésében? Szerintetek?