Na kérem, mindenki nyugodtan nyugodjon meg, nem lesz itt piacátrendező áremelkedés, az AppAdvice információi szerint ugyanis az egyesült államokbeli Top 10-es bestsellerek mindegyike 10 dollárról indul majd, vagyis folytatódik a megszokott árképzés.

Steve Jobs iPad keynote-os bejelentése után indult a bilibeli vihar, akkor azt mondta a vezér, a könyvekért legfeljebb 15 dollárt kérhetnek a kiadókkal történt megállapodás szerint. Az Amazon a később kiszivárgott információk szerint hisztérikusan hívta fel a mindkét oldalon leszerződött partnereit, hogy mégis mi ez az új megállapodás. Érthető, szerettek volna képben maradni.

Hagyták is magukat rábeszélni, és egy szerződésmódosításra is sor került a Macmillannel, ami engedélyezi a drágábban árult könyveket a Kindle üzletében. Ezzel az Amazon elkezdett keresni a könyveken, mégsem örült túlságosan (itt olvashatjátok, miért).

A New York Times korábbi feltételezése azonban helyesnek bizonyult, a legtöbb bestseller 10 dollárért kerül ki az üzletbe, és az idő előrehaladtával egyre olcsóbbak lesznek a digitális betűk.