Szeretem az ilyen szép hosszú nevű kezdeményezéseket, mint a MacBook Repair Extension Program for Hard Drive Issues, mert - szemben a jellemzően rövidebb nevű kezdeményezésekkel -, sokkal hosszabb a nevük. Nem igaz?

A program a 2006 májusa és 2007 decembere között vásárolt MacBookokra vonatkozik, amik egy merevlemezhiba miatt a bekapcsolást követően egy villogó kérdőjellel sokkolják a vásárlóikat. Akik esetleg korábban megunták ezt a jelenséget, és már kijavíttatták a gépet, az Apple kifizeti a javítás költségeit.

A garanciától független javítási akció csak a 13 colos fehér MacBookokra vonatkozik, egészen pontosan a 1.83, 2 vagy 2.16 gigahertzes processzorral, illetve a 60, 80, 100, 120 vagy 160 gigabájtos merevlemezzel szerelt példányokra.

A probléma a Seagate vinyók mechanikai problémájára vezethető vissza. További érdekesség, hogy az Apple már 2007 novemberében elismerte a hibát, és megoldást ígért, de csak most indította el a programot.

A gépeket a vásárlástól számított három éven belül vagy 2010 augusztus 15-ig lehet leadni javításra, amelyik időintervallum hosszabbra adódik.