Az iPad óta tudjuk, csínján kell bánni a jóslatokkal, mert ha nagyon elszalad a fantáziánk, akkor is csalódottak leszünk, ha racionális keretek között a lehető legjobb terméket mutatja be az Apple.

Ugyanakkor javíthatatlan pletykagépek is vagyunk, akik képtelenek tartani a szájukat, úgyhogy teszünk az első bekezdésben leírtakra, és gyorsan összeszedjük, milyen fejlesztéseket tartanak elképzelhetőnek a külhoniak a talán hamarosan érkező MacBook Prók kapcsán.

Először is szinte mindenki biztosra veszi a Core i5/Core i7-es processzorok érkezését. A kisebb, jelenleg integrált grafikus gyorsítóval szerelt gépeknél én ezt a cserét továbbra is nehezen tudom elképzelni, hiszen az új inteles gépek mellé nem lehet integrált Geforce-ot vagy Radeont pakolni, mert megtiltotta a gyártó, szóval a processzorokba pakolt gpu-t kéne használni, ami körülbelül feleolyan teljesítményre képes, mint a MacBookokban jelenleg használt 9400-asok. Azt viszont nehezen tudom elképzelni, hogy az Apple elfogadná a grafikus teljesítmény drasztikus csökkenését a 20-30 százalékos processzorteljesítmény-növekedésért cserébe.

Azokban a gépekben azonban, amikben most is két grafikus gyorsító van, életszerű a csere: amikor nem kell a teljesítmény, a 9400-as helyett az Intel processzorba integrált gpu-ja is elég, amikor meg kell a kraft, át lehet váltani a 9600-asra, vagy annak valamelyik utódjára.

Na de ez csak a kezdet: a pletykák arról is szólnak, hogy 3G-s kártya kerül a gépekbe, aminek igencsak itt lenne már az ideje. Hülyén néz ki a laptopból kilógó modem, az iPhone laptopra kötése sem megoldás, mert a mobil egyből elkezdi tölteni magát, amitől túl hamar lemerül a MacBook. Mondjuk a 3G-s modem ellen szól, hogy egy ilyen döntéssel gyengítenék az iPad piacát, na majd kiderül.

Felmerült az USB 3.0 bevezetése is: az új szabvány tízszer gyorsabb elődjénél, képzeljünk csak el egy alig pár másodpercig tartó Time Machine-backupot! Na hát az maga lenne a mennyország. És mivel a Snow Leo már támogatja a szabványt, valamint a legtöbb 2010-ben megjelent közép és felsőkategóriás alaplap már szintén kokettál az USB-vel, szerintem simán megtörténhet a váltás.

Na de mi szerepel a ti kívánságlistátokon?