almalé és kungfu Rólunk

Egy sms-sel átvehető az irányítás az iPhone felett

Legalábbis ezt állítja Charles Miller biztonsági szakértő, méghozzá teljes joggal: a hírek szerint az Apple nem kezdett el kötekedni, hanem nekiállt a hiba javításának. Miller szerint a hatalomátvétel pofonegyszerű: a szöveges üzenettel olyan bináris kódot tudunk az iPhone-nak küldeni, amit az kérdés nélkül végrehajt. A szakértő azt állítja, hogy a kódot darabokra is lehet szedni, így ha több sms-t küldünk, akkor már egész méretes programokat is rá tudunk szabadítani a mobilra, aminek segítségével például távolról lehet aktiválni a GPS-csippet és így nyomon következővé válik a mobil használója.

Az Apple azonban már dolgozik a problémán és a hírek szerint a hónap végére ki is javítja a hibát, ami tényleg nem lenne hülyeség.



Feltörték az iPhone 3GS-t

Elkészült a jailbreak, a 19 éves George Hotznak hála mostantól szabadon használhatja mindenki az Apple legújabb mobilját. A srác két évvel ezelőtt azzal szerzett magának hírnevet, hogy elsőként törte fel az eredeti iPhone-t, és úgy látszik, a páratlan számú generációk bejönnek neki, mert most megint az övé a világelsőség.

A törés meglehetősen egyszerű: csak annyi a dolgunk, hogy letöltsük a purplera1n-t, csatlakoztassuk az iPhone-t, kattintsunk a „make it ra1n”-re, várjunk. A bootolás közben indítsuk el a Freeze-t, a purplera1n telepítőalkalmazást, innen meg már elvileg minden megy magától. A cucc még csak Windows alól működik, de úton van a Mac OS X-es verzió is.

Hotz azért különösen büszke alkotására, mert az meglehetősen apró. „Nem kell 20 megabájtos programokat torrentezned”, írja, és tényleg, az alig 400k-s program közvetlenül a srác honlapjáról letölthető.

Szép, tiszta munka, szeretjük az ilyet.



Utazó iPhone: Munka közben

Fél éves a sorozat, ezalatt utazónk bejárta széles e Földet, mindig más zsebében, de mindig ugyanazzal a kiolthatatlan tudásszomjjal. Sokszor elhaladt irodaházak és dolgozó emberek mellett, de sosem értette a jelenséget. Mindig meg is kérdezte társaitól: mit csinálnak ezek az emberek? A különböző válaszokból levonta a következtetést: szenvednek, hogy legyen pénzük azokban az időkben, amikor nem kell már szenvedni.


Így ház utazónk is kipróbálta, milyen dolgozni, riporterként kapott állást egy lapnál, ahol mikrofonjának és kíváncsiságának egyaránt hasznát veszik. Bazska zsebében a Nova Rock fesztiválra látogatott ki, ahol az USA-ban igen népszerű rockbanda, a Disturbed gitárosait kérdezte, hogy az életen át tartó headbang mennyire befolyásolja a kognitív funkciókat.

A válassz a képen látható értetlen csend volt. Az interjú után utazónk bement pogózni egyet, mivel sípcsont nélkül sokkal könnyebb túlélni egy metálkoncert első soraiban.



Lövöldözés volt egy Apple Store-ban

Lövést adtak le péntek reggel egy arlingtoni Apple Store-ban. Legalább egy ember megsérült, a rendőrség lezárta a környéket.

A virginiai üzletre a szemtanúk szerint egy a húszas éveiben járó fekete férfi lőtt, ezt követően egy női sikoly hallatszott. Egy ember megsebesült, a hírek szerint vállon találta el a lövedék.

A Washington Post szerint az áldozat nő, az eset pedig egy balul sikerült rablási kísérlet. A hiányos öltözékű elkövetőt persze nagy erőkkel keresik, szerintem a tévében mutogatják majd az arcát, mondjuk valahogy így:

Ha minden ilyen flottul menne, mondaná erre Woody Allen.



Minden rekordot megdöntött az új iPhone

Több forrás is megerősítette, hogy hiteles az AT&T kiszivárgott memója, amiből kiderül, hogy az iPhone GS jobban startolt, mint bármelyik készülék korábban. Az írás szerint az iLaunch day 2009 bekerül a társaság rekordjainak könyvébe, mert soha korábban nem jegyeztek fel ekkora keresletet egyetlen nap alatt, sőt, a boltba látogató nézelődők száma is rekordközeli volt. Az új iPhone forgalma tehát felülmúlta a 3G-s modellét.

Nem lep meg, egyáltalán nem lep meg. Emlékeztek, hogy a premier után számos külföldi elemző, lap állította, hogy a 3GS forgalma elmarad majd a 3G-s modellétől, mert a boltok előtt rövidebbek voltak a sorok, kisebb volt az ünneplés?

Ez az állítás csak azt bizonyította, hogy a szakértők mennyire nem voltak képben: már hetekkel ezelőtt azt mondtam, hibás következtetésre vezet bármilyen tanulságot levonni a sorok hosszából.

Tavaly ugyanis néhány üzlet éjféli nyitással és showműsorral fokozta a hangulatot, nyilván nagyobb tömeg verődik össze a város egyetlen nyitva tartó boltjánál egy új készülék érkeztekor, mintha minden bolt egyszerre nyit, és eloszlik köztük a tömeg. De még ezzel együtt is több száz embert láttam az egyik Santa Clara-i bolt előtt a premier napján, úgyhogy el lehetett képzelni, hogy mekkora forgalmat bonyolít aznap az Apple meg az AT&T.

Most már elképzelnünk sem kell, mert hivatalos, hogy rekord született.




süti beállítások módosítása