Reggel még csak egy pillanatra felvillanó oldalról szóltak a hírek, de mostanra hivatalossá vált, hogy az Apcom jóvoltából Magyarországon is elérhető lett az Apple egyik legjobb szolgáltatása, a Book.

Mivel az elmúlt évek munkáját többé-kevésbé nyomon követtem, tudom, hogy mennyi egyeztetéssel, munkával, tárgyalással, szervezéssel járt, hogy az Apple elvárásainak megfelelő, jó minőségű és a piac apró mérete ellenére többé-kevésbé megfizethető szolgáltatással álljanak elő, ami a mai napon meg is történt.

Aki az oldalra kattint, mindent megtudhat, csak még rendelést nem adhat fel, de ahogy azt Krajczár Pétertől, az iPhoto Bookért évek óta harcoló Apcom-szakembertől megtudtam, napokon belül elérhető lesz a szolgáltatás.

Az árak a prémiumszolgáltatásnak megfelelők: egy tízlapos, extra nagy könyv 13 ezer forintba kerül, majd minden további oldal 410-be, ami elsőre soknak tűnik, de a német árak pont ugyanezek, és ha figyelembe vesszük, hogy egyszériás, profi munkát kapunk cserébe, nem is olyan drága. Egy nagyméretű, harminc oldalas könyv egyébként már kijön 14 ezer forintból, ami még mindig elég sok, de karácsonyi, évfordulós ajándéknak tényleg remek.

A házhosszállítás megoldott, ennek azonban további díja van, kétezer forint.

A későbbiekben még biztosan lesz cikk a szolgáltatás megszületéséről, meg persze tesztelni is fogom a Bookot. Aztán kiadjuk az Appleblogot könyvben.

Komolyan mondom, kezdem Európában érezni magam.