Az IDG News Service szerint a Taobao.com a webes értékesítés első két hetében összesen öt darab telefont adott el, 2 nyolc gigabájtos iPhone 3G-t és 3 darab 16 gigabájtos 3GS-t. Ha ez igaz, akkor ez még nagyobb lebőgés, mint a telefon China Unicomnál tapasztalt gyenge kezdése (5000 iPhone-előfizető az első hétvégén), öt telefon két hét alatt meg még a Vatikánban is kevésnek számítana.

Az eladási adatok nem annyira meglepőek, a kínai mobilcég ugyanis 5000 és 7000 jüan között árulja a wifi nélküli 3GS-t, vagyis 131 ezer és 183 ezer forint között mozog a telefon ára. Hongkongban ennél jóval olcsóbban lehet hozzájutni független telefonhoz, amiben ráadásul wifi is van, és még csábítóbb, hogy a piac évek óta tele van replikákkal, 25 ezer forintért bárki rendelhet magának például egy F003-ast Magyarországra, szállítási díjjal együtt.

A becslések szerint mára már 2 millió iPhone található az országban, a replikák eladott mennyiségéről még megalapozott találgatások sincsenek.

Öt telefon két hét alatt a Taobaón. A China Unicom persze nagyon bizakodó, legutóbb azt állították, hogy a 3G-szolgáltatás előfizetőinek tíz százaléka lesz iPhone-tulajdonos. Jelenleg nagyjából egymillió előfizetőjük van (október végi adat), amit azonban további egymillióval akarnak megfejelni minden hónapban.

Egy módon lehet csak elérni a tíz százalékos iPhone-részesedést: csökkenteni kell az árat, a hongkongi 800 dollár alá. Annyival, amennyit szerintük egy kínai vásárló fejében a wifiszolgáltatás ér.