Naná, hogy készül, a Windows 8 első kapavágása is megvolt, mindez azért hír mégis, mert most nemcsak egy logikus következtetés van a háttérben, hanem konkrét pletyka: a MacRumors úgy értesült, hogy az Apple elkezdett dolgozni a Mac OS X 10.7-esen.

Az irány nyilván régóta ismert a cég előtt: mivel a kaliforniai vállalat általában öt-tíz évre előre kidolgozza terveit, majd azokat csak a menet közben bekövetkezett változásoknak engedve finomítja, nem most fogják kitalálni, milyen lesz az új nagymacska. Azt mindenesetre bennfentesek tudni vélik, hogy elsősorban a Snow Leopard magját használja majd, ami szintén nem nagy meglepetés, hiszen pont a mag az, amin a 10.6-osra készülve sokat dolgoztak.

A MacRumors úgy véli, hogy vannak már többé-kevésbé működő buildek is a 10.7-esből, ami persze nem jelenti azt, hogy ne lenne hátra még egy-két év a premierig. De valamilyen kód már le bír futni, na. Egy almakereső, ilyesmi.

2010-2011-ig várhatóan rengeteg pletykát olvashattok majd arról, hogy milyen lesz az új OS, hogy aztán a premierkor kiderüljön, hogy milyen lesz valójában.