A Verizon egy bírósági beadványban állította ezt, szerintük ugyanis az AT&T elmulasztotta a szükséges lépéseket és beruházásokat akkor, amikor az okostelefonok egyre nagyobb teret kezdtek hódítani maguknak a piacon. Most meg ott állnak, és nem tudják teljesíteni a vállalt szolgáltatásokat.

A pereskedést egyébként az AT&T indította, szerintük a vetélytársuk olyan reklámokat készített, ami rossz színben tünteti fel őket. Állításuk szerint a "There's A Map For That" reklámok hamis képet festenek a vállalatról. A Verizon erre úgy vágott vissza, hogy a reklámok igazak, és az AT&T-nek fáj az igazság. Céges ovi.

Mintha csak a Verizon állítását akarná aláhúzni, egy manhattani mérnök beperelte az Apple-t és az AT&T-t, amiért olyat vállaltak be, ami nem tudnak teljesíteni. Pedig Francis Monticelli csak képeket akart küldeni, de a szolgáltató a vád szerint hosszú felkészülési idő után továbbra sem képes elfogadható MMS szolgáltatásra.

Korábban az AT&T a hiányos szolgáltatások valóságalapját maga is elismerte egy bűnbánó videóban, persze az előfizetőket ez nyilván nem nyugtatta meg. Az azonban biztos, hogy a kampány és a per is a Verizon malmára hajtja a vizet, főleg ha igazak a pletykák, és hamarosan tényleg ők is megkezdik az iPhone 3GS árusítását.

Minket ez csak annyiban érint, hogy továbbra is reménykedünk a nagy szolgáltatóbővítési hullámban, ami talán hazánk felett is átcsap jövőre.