Én egyhangúlag osztom Utazónk véleményét, aki szerint a cseh irodalom gyöngyszemei, a prágai csodák miatt egyszer el kell látogatni ide is. Aki azonban a prágai gyöngéd barbárokat, vagy épp a svejki bátor együgyűséget keresi, ma már nincs könnyű dolga. Csaba szerint a belváros egy Disneyland, én nem fogalmaznék ilyen erősen, de mindenképpen kihívásokkal teli.

Aki Prágát akar, a turistamentes kocsmákat keresse, keresse az Arany Tigrist, a zsúfolt, cigarettafüsttel és kiabálással felturbózott hangulatot, vagy keresse azt, ahová az utcaseprők mennek be munka után. És ha igazán különlegesre vágyik, menjen az évtized legmelegebb hetében egy tetőtéri faborítású lakásba, ahol csak egy ventilátor, viszont kimeríthetetlen mennyiségű hideg víz található. Én így tettem.

Persze Utazónkat nem ilyen fából faragták, sem a füstöt, sem a meleget nem kedveli, Haseket még elbírja, de Hrabal már sok neki. És hiába a filléres zseniális sörök, a legközelebbi ismerkedése az itallal az volt, amikor egy éve utoljára lefuttatta az iPint nevű programot.

De át is adom a szót a kalandor aktuális útitársának, Dankó Csabának, aki a képet küldte nekünk.

Régi olvasótokként szeretném megosztani veletek és az Appleblog olvasóival a múlt hétvégi prágai sörözgetéses városnézésen készített fotót. A kép a Vencel tér mellett készült és látható még rajta a telefon jövőbeni tulajdonosa, aki épp táncot lejt nekünk. Természetesen csak akkor kapja meg ha már kezemben lesz az utód a 3GS.

Ha van kedvetek képet küldeni, ide jöhet. Hosszú a várólista, de előbb-utóbb garantáltan kikerül.