Eddig nem értettem, hogy miért akarja a Microsoft mindenáron az Apple Store-ok mellé felhúzni a saját üzleteit, és miért tekinti ezeket a boltokat a cuperinói üzletek konkurenciájának. Most azonban lehullt a lepel, kiderült a mesteri cselszövés: a redmondiak valójában nem az Apple vásárlóira, hanem az alkalmazottaira pályáznak.

Névtelenségüket kérő informátorok a The Loop nevű blognak ugyanis arról számoltak be, hogy a Microsoft megkereste az Apple retail store-ok vezető beosztású alkalmazottait, és magasabb fizetést kínáltak nekik a saját üzletükben. Különös módszernek tűnik, de végül is beválhat: miután az Apple-nél betanult egy alkalmazott, rögtön megveszi a konkurencia, és így fojtja meg az Apple Store-ok működését. Cseles.

A jelenség azonban végső soron a munkavállalóknak jó, hiszen az jár a legjobban, akiért versenyeznek. A retail store-ok alkalmazottai pedig érezhetően nem elégedettek: október 3-ára állítólag tüntetést szerveznek a washingtoni Alderwood mallbeli almalogós dolgozók, mert a tökük tele van a menedzsmenttel. Lehet, hogy már őket is megkeresték a redmondiak?

Persze valakinek el kell vezetni azt a rengeteg AppleStore-ról mintázott Guru Bart a Microsoft boltjaiban, és a helyiségek kialakításáért felelős exalmás George Blankenship nyilván szívesebben dolgozna olyanokkal, akik már ismerik a dörgést.