A legizgalmasabb kérdés a Snow Leoparddal kapcsolatban, hogy mekkora gyorsulásra számíthatunk, ha a programok majd kihasználják két legfontosabb új képességet. A Grand Central ugye arról gondoskodik, hogy a feladatok optimális leosztásban kerüljenek az egyes processzormagokhoz, az OpenCL meg a grafikus mag nem grafikus célú felhasználásában tud segíteni. Mindkét funkció jelentős változást ígér, olyat, amit azért egy operációs rendszer önmagában még nem nagyon nyújtott a felhasználóknak. Szerencsére nem kell tovább sötétben tapogatóznunk, mert megvannak az első eredmények a várható gyorsulással kapcsolatban.

A francia HardMac elbeszélgetett a MovieGate fejlesztőjével, Christophe Ducommunnal, aki szerint a videókódolás 50 százalékkal fürgébb lett, miután beépítette alkalmazásába a két új funkciót. A processzor-alapú kódolás most már nem 100, hanem 130 százalékban terheli le a négymagos Mac Prót, ami azt jelenti, hogy a Grand Centralnak hála már 1,3 mag van játékban, egy másik kódolásban viszont 165 százalékról 70 százalék alá esett a leterheltség, mert a munka egy jelentős részét a grafikus mag végezte el a processzor helyett.

A mostani eredményekből persze kár messzemenő következtetéseket levonnunk, de jól látszik, hogy milyen hatalmas ugrásokkal lehet haladni, ha jó az operációs rendszer, ha nem kell minden egyes programozónak külön-külön elvégezni az optimalizációt.