Az XSKN még idén piacra dobja az iPhone-hoz készített BT-billentyűzetét, ami rendkívül használhatónak tűnik, miközben teljesen használhatatlan. Miért használható? Nézzünk csak rá például a billentyűkhöz rendelt programikonokra, a Skype, a Facebook vagy az eBay egy mozdulattal indítható (oké, eddig is így volt, de ezúttal _fizikai_ billentyűzeten, ami azért egész más feeling).

Még sorolhatnám napestig a jó tulajdonságait, az elegáns vonalvezetését, a hihetetlen aluburkolatot meg ilyenek, de valljuk be: a billentyűzet túl nagy a zsebbe, ráadásul 160 dollár. És ha ez nem lenne elég, egyáltalán nincs támogatva az Apple részéről jelenleg a Bluetooth-os beviteli mód, szóval vagy hackelni kell hozzá, vagy várni.

Viszont az, hogy ezt a terméket még idén el akarják adni ennyiért (jelenleg is kapható BT-keyboard az iPhone-hoz 92 dolláros áron, ami kicsit sem működik az OS 3.0-val), azt sejteti, hogy mégiscsak lesz valami támogatás az Apple részéről.

Persze lehet, hogy az XSKN már a hackelt telefonokra utazik. Hogy ezzel mennyi felhasználót céloznának meg, valamennyire megmutatja a blogon készített legutóbbi felmérés: a válaszadók (több mint 900-an voltatok, nem is kevés) csak harmada állította azt, hogy nem törte fel a telefonját. A másik harmad azt mondta, kapásból tör, 16 százalék pedig csak a szabad szolgáltatóválasztás miatt esett neki a jailbreaknek, újabb hat százalék tervezi a lépést. Lehet, hogy az XSKN kiegyezne a (magyar) iPhone-használók felével?