Alig egy hete jelent meg az új operációs rendszer, máris megközelítette piaci részesedésben elődjét, a Leopardot. Oké, nem a teljes hazai helyzetről adok most képet, ahhoz ugyanis normális piackutató cégekre lenne szükségünk, csak az Appleblog statisztikáira tudok hivatkozni, amik azért mégiscsak mérvadók valamennyire az aktív hazai Mac-júzerek szempontjából.

Szóval az elmúlt egy hét statisztikáiból kiderül, hogy a látogatók 39 százaléka használt Mac OS X-et, azon belül is 60 százaléknak volt Leopard a gépén. De nem ez az érdekes, hanem hogy már heti bontásban második helyre került a Snow Leopard, 30 százalékos részesedéssel a Macintosh-kategórián belül.

Egyébként hasonlóan nagy volt a 10.6-os szelete a premier hétvégéjén is, egy nappal a hivatalos bemutató után már 26 százaléknál tartott a Snow Leo. Azóta meg tovább erősödött, tegnap már 38 százaléknál tartott, ha csak a Mac OS X-eket nézzük.

Egyrészt gondolom az ár, másrészt a nagyjából kockázatmentes átállás, harmadrészt meg az instant gyorsulás miatt gondolhatták úgy sokan, hogy érdemes minél előbb lecserélni a Leopardot, és a legtöbben nem is bántuk meg. Ádám meg majd csak megbékél a helyzettel.