A Psystar ismét fogást keresett és talált az Apple-ön, miután a cupertinói cég kiadta a legújabb operációs rendszerét, a Snow Leopardot. Ezzel el is mondtam a per okát, a Psystar ügyvédjei ugyanis pontosan ezért nyújtották be a dokumentumot. Mert az Apple kiadta a Snow Leopardot.

A vád ugyanaz, mint korábban a Leopard esetében, vagyis hogy az Apple hozzáköti a hardvert a szoftverhez, monopol helyzetet hoz létre a prémium számítógépek piacán. Mióta kiderült ugyanis, hogy a drágább számítógépek 91 százalékát az Apple szállítja, a Psystar egyenlőségjelet tesz a Macek és a prémium kategória közé. Korábban csak a Macek piacán számított monopóliumnak a cupertinói cég a klóngyártó szerint, persze az meg eléggé vicces állítás volt.

A bíróságnak már elege van a Psystar időhúzásából, ezt közölték is az alperessel. Ugyanazért kétszer perelni pedig elég erős időhúzás. De hallgassuk meg, mit mond erről a Psystar ügyvédje: "Ez az eset teljesen különbözik a korábbi kifogásoktól. Mind az Apple technikai megoldása a Snow Leopard Macintosh gépekhez láncolására, mind a Psystar erőfeszítése, hogy az új operációs rendszer működjön más gépeken is, teljesen eltér a korábbiaktól."

Hát nem tudom, ezzel sikerül-e meghatni a bírót. A korábbi vádjaikat a bíróság tavaly novemberben visszadobta. A cég továbbra is árulja az Intel processzorral felszerelt gépeit Mac OS X-szel előtelepítve.