Apró lépések már eddig is voltak, egyre többször szóltak bele a hazai értékesítésbe, szervizelésbe a cupertinóiak, a Világgazdaság szerint most azonban már saját régiós képviseleti irodát is nyit Budapesten az Apple.

A hír azért is izgalmas, mert a cég tényleg csak a legnagyobb piacokon nyitott eddig saját leányvállalatot, októbertől azonban várhatóan ez részben megváltozik, mert a jelentős forgalmúnak aligha nevezhető Magyarországon is lesz képviseleti iroda.

Alapvető változásokra azonban nem érdemes számítani, mert az értékesítést továbbra is az MDS Holding végzi majd, az Apple csak tanácsadói, elemzői szerepkört fog majd betölteni, hogy nagyobb fordulatszámra kapcsoljon a kereslet. Mondjuk ez már elég lehet ahhoz, hogy a hazai színvonal a nyugatihoz közelítsen.

Izgatottan várjuk a fejleményeket, és természetesen amint lehet, felvesszük a kapcsolatot az irodával. Kivéve, ha annak első intézkedése az Appleblog nevének kikezdése lesz, mert ebben az esetben természetesen átköltözünk a Kajszibarackra, és onnan folytatjuk a gerillaháborút.