A versenyhivatal nyomozása tovább folyik az Apple és a Google viszonyát kutatva, a Bloomberg pedig szaftos részleteket tudott meg a részletekről. Kiderült, hogy az Apple évekkel ezelőtt a Palmot is megkörnyékezte, olyan megállapodást akart elérni, ami szerint egyik cég sem próbálja megszerezni a másik alkalmazottait - ilyen informális szerződés a cupertinói és Menlo Park-i cég között már régóta életben volt.

Mint kiderült, Steve Jobs Ed Colligannal, a Palm előző ügyvezetőjével személyesen tárgyalt a dologról. Jobs felvetésére, miszerint a két cég hagyja békén egymás embereit, Colligan állítólag így válaszolt: "ez nem csak helytelen, de szerintem illegális is".  Az Apple vezére erre az expalmos elbeszélése szerint megemlítette, hogy nekik több pénzük van, és náluk van egy raklapnyi szabadalom is, ha esetleg jogi útra terelődne a dolog. Ezidáig azonban nem terelődött.

A fenti beszélgetésre nem sokkal az iPhone megjelenése után került sor. Ekkoriban nevezték ki az exalmás Jon Rubinsteint ügyvezetőnek, ezek után pedig Steve Jobs még kevésbé szerette a céget: Rubinstein kimondottan utazott a cupertinói alkalmazottakra az iPhone-killer Pre megtervezéséhez.

Reméljük, újabb mocskos részleteket is megtudunk majd, ahogy göngyölítik fel a Nagy Trösztgyanús Kaliforniai Mutyizások Esetét.